placeholder image
0

Iskaffe i presskanne

(0)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lag kaldbrygget kaffe i en presskanne og ha den stående i kjøleskapet slik at du enkelt kan nyte en aromatisk iskaffe med melk når som helst. Husk at kaldbrygget kaffe skal stå å trekke i 6-12 timer.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dlgrovmalt nykvernet kaffe
8 dlvann
16 stkisbiter
8 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Slik gjør du det

    1. Bland nykvernet kaffe og kaldt vann i en presskanne med lokket løst på toppen. La stå og trekke i romtemperatur i 6-12 timer.

      Tips:

      Ønsker du en iskaffe med mer sødme, kan du røre ut litt honning eller sukker i kaffen før du har i isbiter. Du kan også varier iskaffen med forskjellige typer smaksatte siruper.

    2. Press ned stemplet og hell kaffen i glass med isbiter. Topp med melk og server.

      Tips:

      Ønsker du en klarere kaffe kan den siles gjennom et kaffefilter.

Tips:

Kaffen bør males et sted mellom kokekaffe og filtermalt. Det er viktig at den ikke er for fin, for da er det vanskelig å sile av væsken. Er den for grov tar det lengre tid og mer kaffe for å oppnå en god smak.

Kommentarer