Skip to main content

Iskaffe i presskanne

Enkel
10min

Lag kaldbrygget kaffe i en presskanne og ha den stående i kjøleskapet slik at du enkelt kan nyte en aromatisk iskaffe med melk når som helst. Husk at kaldbrygget kaffe skal stå å trekke i 6-12 timer.

4.1
(18)
Next ImageIskaffe i presskanne

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dl
grovmalt nykvernet kaffe
8 dl
vann
16 stk
isbit

Fremgangsmåte

  1. Bland nykvernet kaffe og kaldt vann i en presskanne med lokket løst på toppen. La stå og trekke i romtemperatur i 6-12 timer.

    Tips

    Ønsker du en iskaffe med mer sødme, kan du røre ut litt honning eller sukker i kaffen før du har i isbiter. Du kan også varier iskaffen med forskjellige typer smaksatte siruper.

  2. Press ned stemplet og hell kaffen i glass med isbiter. Topp med melk og server.

    Tips

    Ønsker du en klarere kaffe kan den siles gjennom et kaffefilter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kaffen bør males et sted mellom kokekaffe og filtermalt. Det er viktig at den ikke er for fin, for da er det vanskelig å sile av væsken. Er den for grov tar det lengre tid og mer kaffe for å oppnå en god smak.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter