Iskaffe i presskanne

Iskaffe i presskanne

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 10 min
Lag kaldbrygget kaffe i en presskanne og ha den stående i kjøleskapet slik at du enkelt kan nyte en aromatisk iskaffe med melk når som helst. Husk at kaldbrygget kaffe skal stå å trekke i 6-12 timer.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dl grovmalt nykvernet kaffe
8 dl vann
16 stk isbiter
8 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Slik gjør du det

    1. Bland nykvernet kaffe og kaldt vann i en presskanne med lokket løst på toppen. La stå og trekke i romtemperatur i 6-12 timer.
      Tips!

      Ønsker du en iskaffe med mer sødme, kan du røre ut litt honning eller sukker i kaffen før du har i isbiter. Du kan også varier iskaffen med forskjellige typer smaksatte siruper.

    2. Press ned stemplet og hell kaffen i glass med isbiter. Topp med melk og server.
      Tips!

      Ønsker du en klarere kaffe kan den siles gjennom et kaffefilter.

Tips!

Kaffen bør males et sted mellom kokekaffe og filtermalt. Det er viktig at den ikke er for fin, for da er det vanskelig å sile av væsken. Er den for grov tar det lengre tid og mer kaffe for å oppnå en god smak.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat