Håndkle og blad
Bestemors suppe
(1313)

Bestemors suppe

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en tradisjonell oppskrift på dessertsuppe basert på kulturmelk eller kefir. Suppen har en lett syrlig smak og er enkel å lage.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

6
1 lTINE Kulturmjølk eller kefir
¾ dlhvetemel
½ lTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dlrosiner
3 sssukker
1 tsvaniljesukker
2 dlTINE Kremfløte
15 stkhakkede mandler
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Lag jevning av kulturmelk og mel ved å piske det godt sammen. Pisk til det ikke lenger er klumper i blandingen.
    2. Kok opp under omrøring. Spe med melken. Tilsett rosiner, sukker og vaniljesukker. La suppen trekke i 5 minutter.
    3. Visp kremfløten og fordel den i tallerknene når suppen øses opp. Dryss mandlene over.
Blått hjerte
Tips!

Jevning er en matlagingsteknikk for å gjøre væske mer tyktflytende. Dette gjøres ved å blande stivelse og væske slik at det får den ønskede konsistensen, eksempelvis til en suppe .

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat