Bestemors suppe

Bestemors suppe

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 15 min
Dette er en tradisjonell oppskrift på dessertsuppe basert på kulturmelk eller kefir. Suppen har en lett syrlig smak og er enkel å lage.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 l TINE Kulturmjølk eller kefir
¾ dl hvetemel
½ l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dl rosiner
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
2 dl TINE Kremfløte
15 stk hakkede mandler

Slik gjør du det

    1. Lag jevning av kulturmelk og mel ved å piske det godt sammen. Pisk til det ikke lenger er klumper i blandingen.
    2. Kok opp under omrøring. Spe med melken. Tilsett rosiner, sukker og vaniljesukker. La suppen trekke i 5 minutter.
    3. Visp kremfløten og fordel den i tallerknene når suppen øses opp. Dryss mandlene over.
Tips!

Jevning er en matlagingsteknikk for å gjøre væske mer tyktflytende. Dette gjøres ved å blande stivelse og væske slik at det får den ønskede konsistensen, eksempelvis til en suppe .

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat