Tranebær- og pistasjegodt

Tranebær- og pistasjegodt

2
6
Enkel25 min
Hjemmelaget sjokoladekonfekt med tranebær og pistasjenøtter. Husk at konfekten må stå kjølig i minst 4 timer. 1 porsjon gir ca. 30 biter.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 dl
  • 150 g
    mørk sjokolade
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • ½ dl
    hakkede ferske tranebær
  • ½ dl
    hakkede pistasjenøtter

Pynt:

  • 1 ss
    pistasjenøtter
  • 1 ss
    ferske tranebær

Slik gjør du det

  1. 1

    Finn frem konfektformer eller små muffinsformer.

  2. 2

    Kok opp fløte i en kjele. Ta den fra varmen.

  3. 3

    Knekk sjokolade i biter og legg i fløten. Rør til sjokoladen er helt smeltet. Tilsett vaniljesukker, tranebær og pistasjenøtter.

  4. 4

    Fordel sjokoladeblandingen i formene. Pynt med nøtter og tranebær. Sett konfekten kjølig i ca. 4 timer til den har stivnet.

Tips

For en annerledes vri, kan du bytte ut tranebær med for eksempel tørket aprikos i biter.

Del denne oppskriften: