Sprø sjokoladetopper

Sprø sjokoladetopper

Kommentarer 16
  • Enkel
  • 15 min
Oppskrift på sprø sjokoladetopper er like enkelt å lage som det smaker godt. Med sjokolade, kokos, knuste cornflakes og litt revet limeskall for å sette syrligheten, har du en liten godbit enten til deg selv eller til noen du setter pris på. Bruk glutenfrie corn flakes hvis du ønsker det.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladetopper

225 g sjokolade
1 ss TINE Meierismør
3 dl lett knuste cornflakes
3 dl kokosmasse
1 ss revet limeskall

Slik gjør du det

    1. Smelt sjokolade sammen med smør forsiktig i mikrovnen eller i vannbad.
    2. Bland i corflakes, kokos og limeskall.
    3. Ved hjelp av to skjeer lager du munnfuller av gode sjokoladetopper på et brett med bakepapir. La dem avkjøle. Når toppene er helt stivnet, legger du dem i en boks eller et glass og oppbevarer dem kjølig.
Tips!

Du kan gjerne bytte ut sjokoladen med hvit sjokolade for å få et snøballpreg på de gode toppene.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Silje

    2 år siden
    Heisann. Når det står kunn sjokolade er det vanlig melkesjokolade eller bake sjokolade? Lys/mørk :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Silje, det kan man velge selv ut i fra hva man foretrekker :) God bakst!

      Kommenter  (1)


  • Henrik strand

    2 år siden
    Hvor mange blir det ut av en porson?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Henrik, Denne oppskriften gir cirka 10-12 stykk, men det kommer an på hvor store du lager de :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Lara

    2 år siden
    De hadde dessverre ikke corn flakes i butikken, jeg prøver med cheerios. Det blir kanskje litt bløtt, men jeg prøver (:

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Lara, Dette er jeg spent på resultatet av, hvordan gikk det? Ha en flott jul videre :)

      Kommenter  (0)


  • Tonje Marie

    2 år siden
    Så, hvor svidd skal den hvite sjokoladen bli for at sluttproduktet skal bli like brunt som på bildet?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Tonje, God du følger med, her har hvit sjokolade kommet 2 ganger. Jeg skal endre oppskriften nå :) Som du kan lese i tipset så kan man også benytte hvit sjokolade for å få ett snøballpreg. God jul!

      Kommenter  (0)


  • Karina

    3 år siden
    Hvor lenge kan man ha dem i kjøleskap? Og kan man gi den bort til jul i et syltetøy glass?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Karina, Disse kan du fint oppbevare i kjøleskapet i tre til fire uker. De kan smelte litt om de står i romtemperatur for lenge, så ville bedt de du gir de i gave til, å oppbevare pakken i kjøleskapet frem til åpning. Lykke til :)

      Kommenter  (0)

      • Lara

        2 år siden
        Det gikk veldig bra med cheerios! De smaker sprøtt og kjempegodt(: funker like bra med cheerios(:

        Kommenter  (1)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei lara, Så bra at det ble et bra resultat med cheerios også :) Ha en fortsatt fin jul!

          Kommenter  (1)


  • Julie

    5 år siden
    Det ble alt for lite sjokolade når jeg skulle blande sammen. Heldigvis hadde jeg noe lys kokesjokolade liggende. Så da ble de lysebrune isteden for hvite da... Men men. De smakte godt da!

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Det kan være at cornflakesene trekker til seg forskjellig mengde. Bra at du fant en løsning!

      Kommenter  (0)

    • Edvard

      2 år siden
      Anbefaler dobbel mengde sjokolade til andre, det fungerte for oss.

      Kommenter  (0)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        2 år siden
        Hei Julie og Edvard, Så bra at dere hadde litt ekstra sjokolade liggende, men sjokoladen skal rekke til hele oppskriften. Bra det løste seg og det smakte godt :) God jul!

        Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat