
Sjokoladetrøffel med appelsin
Middels•35 min min
Mektige sjokoladetrøfler med mørk sjokolade og smak av appelsin. Husk at trøflene må stå kjølig i minst 4 timer. 1 porsjon gir ca. 40 biter.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 dl
-
50 g
-
300 gmørk sjokolade
-
½ stkappelsin
-
1 dl
Til pynt:
-
100 stksølvkuler
Slik gjør du det
-
1
Finn frem en form på ca. 15x20 cm.
-
2
Kok opp fløte og smør i en kjele. Ta kjelen fra varmen. Knekk sjokolade i biter. Rør i fløten og la den smelte.
-
3
Riv skall fra appelsin. Rør i kesam og appelsinskall.
-
4
Hell blandingen i formen. Strø sølvkuler over og la blandingen stå kjølig i minst 4 timer.
-
5
Ta trøffelen ut av formen og skjær den i biter med en skarp kniv.