Sjokoladetrøffel med appelsin

Sjokoladetrøffel med appelsin

Kommentarer 10
  • Middels
  • 35 min
Mektige sjokoladetrøfler med mørk sjokolade og smak av appelsin. Husk at trøflene må stå kjølig i minst 4 timer. 1 porsjon gir ca. 40 biter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Form på ca. 15x20 cm
1 dl TINE Kremfløte
50 g TINE Meierismør
300 g mørk sjokolade
½ stk appelsin
1 dl Kesam® Original

Til pynt:

100 stk sølvkuler

Slik gjør du det

    1. Finn frem en form på ca. 15x20 cm.
    2. Kok opp fløte og smør i en kjele. Ta kjelen fra varmen. Knekk sjokolade i biter. Rør i fløten og la den smelte.
    3. Riv skall fra appelsin. Rør i kesam og appelsinskall.
    4. Hell blandingen i formen. Strø sølvkuler over og la blandingen stå kjølig i minst 4 timer.
    5. Ta trøffelen ut av formen og skjær den i biter med en skarp kniv.
Tips!

Pakk gjerne bitene inn i cellofan. Det gjør dem ekstra spennende.

Kommentar

Kommentarer

  • Marthe

    5 år siden
    Heia :) De smakte helt herlig! Men ble litt usikker på konsistensen, skal de være litt myke?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! De skal være myke. :)

      Kommenter  (0)


  • Maiken

    5 år siden
    Bør/må trøflene oppbevares kjølig?

    Kommenter  (5)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! De bør oppbevares kjølig. Om du setter dem i kjøleskapet, bør de oppbevares i en tett beholder, slik at det ikke kommer til fuktighet.

      Kommenter  (0)


  • Grethe Rasmussen

    5 år siden
    Hei! Skal jeg kun bruke appelsinskallet eller også saften fra appelsinen? Noen må ha alt inn med teskje 😉

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Grete! Godt det er flere av oss da, i så fall! :) Her er det i utgangspunktet bare appelsinskallet som skal brukes, men du kan jo eventuelt velge å tilsette en liten mengde av juicen også for å få enda mer smak av appelsin i de gode sjokoladetrøflene. Lykke til! :)

      Kommenter  (0)


  • M

    5 år siden
    Kan man bruke noe annet en appelsin? Har dere noe forslag?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Trøfler kan lages med veldig mye forskjellig; chili, honning,gourmetsalt. Ta utgangspunkt i hva du liker i sjokolade. Hva med litt kaffe? Mint? Her er det også en oppskrift på sjokoladetrøfler: http://www.tine.no/oppskrifter/desserter/sote-snacks-og-godteri/sjokoladetr%C3%B8ffel

      Kommenter  (0)


  • Elin

    6 år siden
    Må de oppbevares kaldt frem til servering?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Elin. Ja, jeg ville ha oppbevart dem kaldt for å sikre lang holdbarhet. Ha en fin adventstid!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat