Sjokoladefudge på pinne

Sjokoladefudge på pinne

0
37
Enkel40 min
Seig og god sjokoladefugde på pinne. Lag fudge og gi bort i gave, eller kos deg med den selv. Oppskriften ble laget av Rune Gjertsen i forbindelse med en konkurranse av TINE og KK.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fudge:

  • 100 g
  • 500 g
    mørk sjokolade (50%)
  • 5 stk
    egg
  • ½ kopp
    sukker
  • 20 stk
    trepinner

Ganache:

Pynt:

  • 300 g
    karamelliserte nøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    Finn frem en form, 30x40cm, dekket med bakepapir og trepinner.

Fudge

  1. 2

    Sett stekeovnen på 120 °C.

  2. 3

    Smelt smør og ha i sjokolade. Rør jevnt til alt er smeltet. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland eggedosis og sjokolade og hell det i formen.

  3. 4

    Stek fudgen i 20 minutter til kaken er stabil. Avkjøl og sett den i fryseren til den er frossen.

  4. 5

    Når den er frossen, tar du fudgen ut og hvelver den på et bakepapir. Skjær massen i like biter. Stikk en pinne i hver bit og oppbevar i kjøleskapet.

Ganache:

  1. 6

    Varm smør og glukose i en kjele. La det så vidt koke og rør godt. Tilsett sjokolade og rør jevnt til sjokoladen er godt blandet.

  2. 7

    Finn frem en stekerist. Stikk én og én fudgebit i den varme ganachen og sett på risten, slik at overflødig sjokolade får renne av. Vent et par minutter og dypp bitene i pynten eller dryss over pynt. Oppbevar bitene i kjøleskapet til servering.

Tips

Dypp gjerne sjokoladefudgen i strøssel, hakkede nøtter, hvit sjokolade eller kokos. Kun fantasien setter grenser!

Del denne oppskriften: