Sjokoladefudge på pinne
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Fudge:
-
100 g
-
500 gmørk sjokolade (50%)
-
5 stkegg
-
½ koppsukker
-
20 stktrepinner
Ganache:
-
200 gmørk sjokolade i biter
-
100 g
-
50 gglukose
Pynt:
-
300 gkaramelliserte nøtter
Slik gjør du det
-
1
Finn frem en form, 30x40cm, dekket med bakepapir og trepinner.
Fudge
-
2
Sett stekeovnen på 120 °C.
-
3
Smelt smør og ha i sjokolade. Rør jevnt til alt er smeltet. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland eggedosis og sjokolade og hell det i formen.
-
4
Stek fudgen i 20 minutter til kaken er stabil. Avkjøl og sett den i fryseren til den er frossen.
-
5
Når den er frossen, tar du fudgen ut og hvelver den på et bakepapir. Skjær massen i like biter. Stikk en pinne i hver bit og oppbevar i kjøleskapet.
Ganache:
-
6
Varm smør og glukose i en kjele. La det så vidt koke og rør godt. Tilsett sjokolade og rør jevnt til sjokoladen er godt blandet.
-
7
Finn frem en stekerist. Stikk én og én fudgebit i den varme ganachen og sett på risten, slik at overflødig sjokolade får renne av. Vent et par minutter og dypp bitene i pynten eller dryss over pynt. Oppbevar bitene i kjøleskapet til servering.