Sjokoladefudge på pinne

Sjokoladefudge på pinne

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Seig og god sjokoladefugde på pinne. Lag fudge og gi bort i gave, eller kos deg med den selv. Oppskriften ble laget av Rune Gjertsen i forbindelse med en konkurranse av TINE og KK.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

En form på 30x40 cm dekket med bakepapir og trepinner

Fudge:

100 g TINE Meierismør
500 g mørk sjokolade (50%)
5 stk egg
½ kopp sukker
20 stk trepinner

Ganache:

200 g mørk sjokolade i biter
100 g TINE Meierismør
50 g glukose

Pynt:

300 g karamelliserte nøtter

Slik gjør du det

    1. Finn frem en form, 30x40cm, dekket med bakepapir og trepinner.
  1. Fudge

    1. Sett stekeovnen på 120 °C.
    2. Smelt smør og ha i sjokolade. Rør jevnt til alt er smeltet. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland eggedosis og sjokolade og hell det i formen.
    3. Stek fudgen i 20 minutter til kaken er stabil. Avkjøl og sett den i fryseren til den er frossen.
    4. Når den er frossen, tar du fudgen ut og hvelver den på et bakepapir. Skjær massen i like biter. Stikk en pinne i hver bit og oppbevar i kjøleskapet.
  2. Ganache:

    1. Varm smør og glukose i en kjele. La det så vidt koke og rør godt. Tilsett sjokolade og rør jevnt til sjokoladen er godt blandet.
    2. Finn frem en stekerist. Stikk én og én fudgebit i den varme ganachen og sett på risten, slik at overflødig sjokolade får renne av. Vent et par minutter og dypp bitene i pynten eller dryss over pynt. Oppbevar bitene i kjøleskapet til servering.
Tips!

Dypp gjerne sjokoladefudgen i strøssel, hakkede nøtter, hvit sjokolade eller kokos. Kun fantasien setter grenser!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat