
Peanøttpraliner
Oppskrift på ca. 20 farlig gode peanøttpraliner - lettlagde og knallgode konfektbiter med honningsøtet peanøttsmør i en skål av sjokolade. Fyll pralinerne i små små konfektformer (mini-muffinsformer) og oppbevarer dem kjølig. Disse herlighetene passer veldig godt dersom du ønsker å gi bort en julegave av det spiselige slaget.

Ingredienser
Antall porsjoner
Peanøttpraliner
Fremgangsmåte
- 1
I denne oppskriften på peanøttpraliner trenger du 20 små issjokoladeformer.
- 2
Smelt sjokoladen og smør formene først med sjokoladen. La det stivne.
- 3
Pensle en gang til over den stivnende sjokoladen slik at det blir små sjokoladekopper inni formen (se bildet).
- 4
Bland sammen peanøttsmør og honning og legg i formene.
- 5
Smelt sjokoladen forsiktig og ringle/strø forsiktig over konfekten. Finhakk madelskiver og dryss over pralinene ved servering. Oppbevar kjølig i en tett boks.
Tips
Praliner er sjokoladekonfekt med forskjellig fyllmasse. Bitene har fått navnet sitt etter den franske marskalken og kokken du Plessis-Praslin som før sin død i 1675 rakk å finne opp disse små, herlige munnfullene.
Flere fristende oppskrifter



