Kanelbrûlée med appelsin
Middels•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Kanelbrûlée
-
3 dl
-
1 ½ dlTINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk, f.eks. lett
-
2 stkkanelstenger
-
½ stkappelsin (skallet av)
-
6 stkeggeplommer
-
4 sssukker
Pynt
-
4 ssbrunt sukker
-
8 stkbringebær
-
8 stkmynteblader
Slik gjør du det
-
1
Hell fløte og melk i en kjele. Legg i kanelstenger og appelsinskall. Kok opp og la det trekke lett et par minutter ved svak varme.
-
2
Sett ovnen på 120 °C.
-
3
Dra kjelen til side, og la det hvile i ca. 15 minutter slik at fløtemelken tar til seg smak. Kok opp fløtemelken på nytt.
-
4
Visp eggeplommer og sukker lett sammen i en bolle. Sil den varme fløtemelken over eggeplommene, litt av gangen, mens du rører.
-
5
Sett ovnsfaste porsjonsformer i en langpanne. Hell litt varmt vann i bunnen av langpannen. Fordel eggeblandingen i formene, og stek de midt i ovnen ved 120 °C i 40 - 50 minutter til de har stivnet.
Pynt
-
6
Fordel sukkeret oppå puddingene. Brenn sukkeret med skibrenner, brûléebrenner eller sett under grill i stekeovnen til formen har fått en gyllen farge.
-
7
Server med bringebær og mynteblad på toppen.