Kanelbrûlée

Kanelbrûlée med appelsin

Kommentarer 0
  • Middels
  • 90 min
Crème brûlée gjør alltid lykke som dessert med det sprø karamellokket. Her får du en oppskrift med smak av kanel og appelsin.

Antall porsjoner

Ingredienser

Kanelbrûlée

3 dl TINE Kremfløte
1 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk, f.eks. lett
2 stk kanelstenger
½ stk appelsin (skallet av)
6 stk eggeplommer
4 ss sukker

Pynt

4 ss brunt sukker
8 stk bringebær
8 stk mynteblader

Slik gjør du det

    1. Hell fløte og melk i en kjele. Legg i kanelstenger og appelsinskall. Kok opp og la det trekke lett et par minutter ved svak varme.
    2. Sett ovnen på 120 °C.
    3. Dra kjelen til side, og la det hvile i ca. 15 minutter slik at fløtemelken tar til seg smak. Kok opp fløtemelken på nytt.
    4. Visp eggeplommer og sukker lett sammen i en bolle. Sil den varme fløtemelken over eggeplommene, litt av gangen, mens du rører.
    5. Sett ovnsfaste porsjonsformer i en langpanne. Hell litt varmt vann i bunnen av langpannen. Fordel eggeblandingen i formene, og stek de midt i ovnen ved 120 °C i 40 - 50 minutter til de har stivnet.
  1. Pynt

    1. Fordel sukkeret oppå puddingene. Brenn sukkeret med skibrenner, brûléebrenner eller sett under grill i stekeovnen til formen har fått en gyllen farge.
    2. Server med bringebær og mynteblad på toppen.
Tips!

Dersom du ønsker en vanlig crème brûlée, så kan du droppe de ekstra smakstilsetningene som appelsin og kanel, og ellers følge fremgangsmåten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat