Kanelbrûlée med appelsin
Crème brûlée gjør alltid lykke som dessert med det sprø karamellokket. Her får du en oppskrift med smak av kanel og appelsin.
Middels•1 t 30 min•4 personer
Ingredienser
Kanelbrûlée
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 1.5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett, eller annen melk, f.eks. lett
- 2 stykk kanelstang
- 0.5 stykk appelsin, (skallet av)
- 6 stykk eggeplomme
- 4 ss sukker
Pynt
- 4 ss brunt sukker
- 8 stykk bringebær
- 8 stykk mynteblad
Slik gjør du
1
Hell fløte og melk i en kjele. Legg i kanelstenger og appelsinskall. Kok opp og la det trekke lett et par minutter ved svak varme.
2
3
Dra kjelen til side, og la det hvile i ca. 15 minutter slik at fløtemelken tar til seg smak. Kok opp fløtemelken på nytt.
4
Visp eggeplommer og sukker lett sammen i en bolle. Sil den varme fløtemelken over eggeplommene, litt av gangen, mens du rører.
5
Sett ovnsfaste porsjonsformer i en langpanne. Hell litt varmt vann i bunnen av langpannen. Fordel eggeblandingen i formene, og stek de midt i ovnen ved 120 °C i 40 - 50 minutter til de har stivnet.
Pynt
1
Fordel sukkeret oppå puddingene. Brenn sukkeret med skibrenner, brûléebrenner eller sett under grill i stekeovnen til formen har fått en gyllen farge.
2
Server med bringebær og mynteblad på toppen.
TipsDersom du ønsker en vanlig crème brûlée, så kan du droppe de ekstra smakstilsetningene som appelsin og kanel, og ellers følge fremgangsmåten.