Kanelbrûlée med appelsin

(9)
 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Crème brûlée gjør alltid lykke som dessert med det sprø karamellokket. Her får du en oppskrift med smak av kanel og appelsin.

Antall porsjoner

Ingredienser

Kanelbrûlée

3 dlTINE Kremfløte
1 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk, f.eks. lett
2 stkkanelstenger
½ stkappelsin (skallet av)
6 stkeggeplommer
4 sssukker

Pynt

4 ssbrunt sukker
8 stkbringebær
8 stkmynteblader
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

 • Kanelbrûlée

  1. Hell fløte og melk i en kjele. Legg i kanelstenger og appelsinskall. Kok opp og la det trekke lett et par minutter ved svak varme.
  2. Sett ovnen på 120 °C.
  3. Dra kjelen til side, og la det hvile i ca. 15 minutter slik at fløtemelken tar til seg smak. Kok opp fløtemelken på nytt.
  4. Visp eggeplommer og sukker lett sammen i en bolle. Sil den varme fløtemelken over eggeplommene, litt av gangen, mens du rører.
  5. Sett ovnsfaste porsjonsformer i en langpanne. Hell litt varmt vann i bunnen av langpannen. Fordel eggeblandingen i formene, og stek de midt i ovnen ved 120 °C i 40 - 50 minutter til de har stivnet.
 • Pynt

  1. Fordel sukkeret oppå puddingene. Brenn sukkeret med skibrenner, brûléebrenner eller sett under grill i stekeovnen til formen har fått en gyllen farge.
  2. Server med bringebær og mynteblad på toppen.

Tips:

Dersom du ønsker en vanlig crème brûlée, så kan du droppe de ekstra smakstilsetningene som appelsin og kanel, og ellers følge fremgangsmåten.

Kommentarer

  Legg til kommentar