Gulab jamun

Gulab jamun

Kommentarer 1
  • Enkel
  • 45 min
Gulab jamun er en klassisk, pakistansk dessert. Retten består av friterte melkeboller med aromatisk sukkersirup. Spises typisk på feiringer som bryllup, bursdager og festivaler.

Ingredienser

Antall porsjoner

5 dl TINE Cottage Cheese Original
3 ss hvetemel
1 ss semulegryn
1 ts bakepulver
2 ss Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

TIL PANERING

2 dl hvetemel
2 stk egg

SUKKERSIRUP

5 dl vann
5 dl sukker
¼ ts kardemomme
1 ts rosevann

TIL SERVERING

25 g hakkede mandler
25 g hakkede pistasjenøtter
2 dl Kesam® Original
2 ts honning

Slik gjør du det

    1. Klem så mye vann ut av cottage cheese som du klarer. Rør inn hvetemel, semulegryn, bakepulver og melk med hendene, til en klissete deig. Ikke kna for hardt. Form små boller og dekk med et klede, så de ikke tørker inn mens du gjør deg ferdig.
      Tips!

      Bruk olje på hendene om deigen er klissete.

    2. Forbered en skål med hvetemel og en med sammenpisket egg til panering. Varm olje og dypp bollene først i hvetemel, så i egg, og til slutt i hvetemel igjen. Friter bollene til de er mørkt gylne. Snu underveis.
    3. Kok vann og sukker til sirup. Rør inn kardemomme og rosevann, og avkjøl noe. Ha de friterte ballene i sukkerlaken, sett på lokk og la trekke på lav varme i 10 minutter. Sirupen må ikke koke nå.
    4. Grovhakk mandler og pistasjnøtter og strø over. Server med Kesam utrørt med honning.
Tips!

Smuldret paneer kan brukes i stedet for Cottage Cheese, for en mer autentisk smak.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Aina

    17 dager siden
    Ble friterte ostekaker, minnet ikke om noe jeg har spist på indisk restaurant før ??

    Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat