placeholder image
0

Hjemmelaget Kashmiri harissa

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en tradisjonell frokostrett fra Kashmir-området i Pakistan, som består av kjøtt og gryn som er kokt så lenge at det oppløses i en stuing. Fordi det krever litt tid å tilberede, spiser de fleste retten på restaurant i dag. Husk at bulgur skal ligge minst 6 timer i vann.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dlbulgur
1 dlchana dal, eller kikerter
1 dlris
2 stkløk
3 ssklaret smør
1 kglammekjøtt
1 lvann
3 tspepper
5 dllammekraft
½ tssalt
¼ tspepper

Til servering

4 sssprøstekt løk
4 stkchapati

Slik gjør du det

    1. Bløtlegg bulgur i kaldt vann i minst 6 timer. Bløtlegg chana dal og ris sammen i kaldt vann i ca. 30 minutter.

      Tips:

      Chana dal er kjernen av type kikert, delt i to. Du kan bruke kikerter hvis du ikke finner chana dal i et asiatisk supermarked. Tørkede kikerter må bløtlegges lenger, mens hermetiske ikke skal bløtlegges i det hele tatt.

    2. Hakk løk og stek gyllent i klarnet smør i en gryte. Del lammekjøtt i små biter, stek med løken i ca. 2 minutter. Ha i vann, nok til kjøttet er godt dekket, og småkok under lokk til kjøttet er skikkelig mørt, minst 2 timer.
    3. Avkjøl kjøttet til romtemperert. Fjern eventuelt bein og kjør kjøtt, løk og vann i en kjøkkenmaskin med knivblad.
    4. Kok bløtlagt chana dal og ris i ca. 3 dl vann til mykt og tykk, ca. 10 minutter. Vend inn bløtlagt bulgur og bland med kjøttet.
    5. Rør inn lammekraft, salt og pepper. Fres blandingen i gryten, under omrøring, til den er tykk. Server stuingen med klarnet smør, grovhakket koriander og limebåter, samt chapati.

Tips:

Kashmiri harissa serveres ofte sammen med Sheek kebab i Kashmir-regionen.

Kommentarer