Hjemmelaget Kashmiri harissa

Hjemmelaget Kashmiri harissa

0
2
Enkel150 min
Dette er en tradisjonell frokostrett fra Kashmir-området i Pakistan, som består av kjøtt og gryn som er kokt så lenge at det oppløses i en stuing. Fordi det krever litt tid å tilberede, spiser de fleste retten på restaurant i dag. Husk at bulgur skal ligge minst 6 timer i vann.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 dl
    bulgur
  • 1 dl
    chana dal , eller kikerter
  • 1 dl
    ris
  • 2 stk
    løk
  • 3 ss
    klaret smør
  • 1 kg
    lammekjøtt
  • 1 l
    vann
  • 3 ts
    pepper
  • 5 dl
    lammekraft
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Til servering

  • 4 ss
    sprøstekt løk
  • 4 stk
    chapati

Slik gjør du det

  1. 1

    Bløtlegg bulgur i kaldt vann i minst 6 timer. Bløtlegg chana dal og ris sammen i kaldt vann i ca. 30 minutter.

    Tips

    Chana dal er kjernen av type kikert, delt i to. Du kan bruke kikerter hvis du ikke finner chana dal i et asiatisk supermarked. Tørkede kikerter må bløtlegges lenger, mens hermetiske ikke skal bløtlegges i det hele tatt.

  2. 2

    Hakk løk og stek gyllent i klarnet smør i en gryte. Del lammekjøtt i små biter, stek med løken i ca. 2 minutter. Ha i vann, nok til kjøttet er godt dekket, og småkok under lokk til kjøttet er skikkelig mørt, minst 2 timer.

  3. 3

    Avkjøl kjøttet til romtemperert. Fjern eventuelt bein og kjør kjøtt, løk og vann i en kjøkkenmaskin med knivblad.

  4. 4

    Kok bløtlagt chana dal og ris i ca. 3 dl vann til mykt og tykk, ca. 10 minutter. Vend inn bløtlagt bulgur og bland med kjøttet.

  5. 5

    Rør inn lammekraft, salt og pepper. Fres blandingen i gryten, under omrøring, til den er tykk. Server stuingen med klarnet smør, grovhakket koriander og limebåter, samt chapati.

Tips

Kashmiri harissa serveres ofte sammen med Sheek kebab i Kashmir-regionen.

Del denne oppskriften: