
Hjemmelaget Kashmiri harissa
Dette er en tradisjonell frokostrett fra Kashmir-området i Pakistan, som består av kjøtt og gryn som er kokt så lenge at det oppløses i en stuing. Fordi det krever litt tid å tilberede, spiser de fleste retten på restaurant i dag. Husk at bulgur skal ligge minst 6 timer i vann.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Bløtlegg bulgur i kaldt vann i minst 6 timer. Bløtlegg chana dal og ris sammen i kaldt vann i ca. 30 minutter.
Tips
Chana dal er kjernen av type kikert, delt i to. Du kan bruke kikerter hvis du ikke finner chana dal i et asiatisk supermarked. Tørkede kikerter må bløtlegges lenger, mens hermetiske ikke skal bløtlegges i det hele tatt.
- 2
Hakk løk og stek gyllent i klarnet smør i en gryte. Del lammekjøtt i små biter, stek med løken i ca. 2 minutter. Ha i vann, nok til kjøttet er godt dekket, og småkok under lokk til kjøttet er skikkelig mørt, minst 2 timer.
- 3
Avkjøl kjøttet til romtemperert. Fjern eventuelt bein og kjør kjøtt, løk og vann i en kjøkkenmaskin med knivblad.
- 4
Kok bløtlagt chana dal og ris i ca. 3 dl vann til mykt og tykk, ca. 10 minutter. Vend inn bløtlagt bulgur og bland med kjøttet.
- 5
Rør inn lammekraft, salt og pepper. Fres blandingen i gryten, under omrøring, til den er tykk. Server stuingen med klarnet smør, grovhakket koriander og limebåter, samt chapati.
Tips
Kashmiri harissa serveres ofte sammen med Sheek kebab i Kashmir-regionen.