Dette er en tradisjonell frokostrett fra Kashmir-området i Pakistan, som består av kjøtt og gryn som er kokt så lenge at det oppløses i en stuing. Fordi det krever litt tid å tilberede, spiser de fleste retten på restaurant i dag. Husk at bulgur skal ligge minst 6 timer i vann.
Ingredienser
Antall porsjoner
6
Ingredienser
4 dl
bulgur
1 dl
chana dal, eller kikerter
1 dl
ris
2 stk
løk
3 ss
klaret smør
1 kg
lammekjøtt
1 l
vann
3 ts
pepper
5 dl
lammekraft
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
Til servering
4 ss
sprøstekt løk
4 stk
chapati
Slik gjør du
Tips
Chana dal er kjernen av type kikert, delt i to. Du kan bruke kikerter hvis du ikke finner chana dal i et asiatisk supermarked. Tørkede kikerter må bløtlegges lenger, mens hermetiske ikke skal bløtlegges i det hele tatt.
Tips
Kashmiri harissa serveres ofte sammen med Sheek kebab i Kashmir-regionen.
Hjemmelaget Kashmiri harissa
Enkel
2t 30min
Dette er en tradisjonell frokostrett fra Kashmir-området i Pakistan, som består av kjøtt og gryn som er kokt så lenge at det oppløses i en stuing. Fordi det krever litt tid å tilberede, spiser de fleste retten på restaurant i dag. Husk at bulgur skal ligge minst 6 timer i vann.
4.0
(2)
Ingredienser
4 dl
bulgur
1 dl
chana dal, eller kikerter
1 dl
ris
2 stk
løk
3 ss
klaret smør
1 kg
lammekjøtt
1 l
vann
3 ts
pepper
5 dl
lammekraft
½ ts
salt
¼ ts
pepper
Til servering
4 ss
sprøstekt løk
4 stk
chapati
Slik gjør du
Tips
Chana dal er kjernen av type kikert, delt i to. Du kan bruke kikerter hvis du ikke finner chana dal i et asiatisk supermarked. Tørkede kikerter må bløtlegges lenger, mens hermetiske ikke skal bløtlegges i det hele tatt.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Kashmiri harissa serveres ofte sammen med Sheek kebab i Kashmir-regionen.