Skip to main content

Hjemmelaget Kashmiri harissa

Enkel
2t 30min

Dette er en tradisjonell frokostrett fra Kashmir-området i Pakistan, som består av kjøtt og gryn som er kokt så lenge at det oppløses i en stuing. Fordi det krever litt tid å tilberede, spiser de fleste retten på restaurant i dag. Husk at bulgur skal ligge minst 6 timer i vann.

4.0
(2)
Next ImageHjemmelaget Kashmiri harissa

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dl
bulgur
1 dl
chana dal, eller kikerter
1 dl
ris
2 stk
løk
3 ss
klaret smør
1 kg
lammekjøtt
1 l
vann
3 ts
pepper
5 dl
lammekraft
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Til servering

4 ss
sprøstekt løk
4 stk
chapati

Fremgangsmåte

  1. Bløtlegg bulgur i kaldt vann i minst 6 timer. Bløtlegg chana dal og ris sammen i kaldt vann i ca. 30 minutter.

    Tips

    Chana dal er kjernen av type kikert, delt i to. Du kan bruke kikerter hvis du ikke finner chana dal i et asiatisk supermarked. Tørkede kikerter må bløtlegges lenger, mens hermetiske ikke skal bløtlegges i det hele tatt.

  2. Hakk løk og stek gyllent i klarnet smør i en gryte. Del lammekjøtt i små biter, stek med løken i ca. 2 minutter. Ha i vann, nok til kjøttet er godt dekket, og småkok under lokk til kjøttet er skikkelig mørt, minst 2 timer.

  3. Avkjøl kjøttet til romtemperert. Fjern eventuelt bein og kjør kjøtt, løk og vann i en kjøkkenmaskin med knivblad.

  4. Kok bløtlagt chana dal og ris i ca. 3 dl vann til mykt og tykk, ca. 10 minutter. Vend inn bløtlagt bulgur og bland med kjøttet.

  5. Rør inn lammekraft, salt og pepper. Fres blandingen i gryten, under omrøring, til den er tykk. Server stuingen med klarnet smør, grovhakket koriander og limebåter, samt chapati.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kashmiri harissa serveres ofte sammen med Sheek kebab i Kashmir-regionen.

Flere fristende oppskrifter