Hjemmelaget Kashmiri harissa
Enkel•150 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 dlbulgur
-
1 dlchana dal , eller kikerter
-
1 dlris
-
2 stkløk
-
3 ssklaret smør
-
1 kglammekjøtt
-
1 lvann
-
3 tspepper
-
5 dllammekraft
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Til servering
-
4 sssprøstekt løk
-
4 stkchapati
Slik gjør du det
-
1
Bløtlegg bulgur i kaldt vann i minst 6 timer. Bløtlegg chana dal og ris sammen i kaldt vann i ca. 30 minutter.
Tips
Chana dal er kjernen av type kikert, delt i to. Du kan bruke kikerter hvis du ikke finner chana dal i et asiatisk supermarked. Tørkede kikerter må bløtlegges lenger, mens hermetiske ikke skal bløtlegges i det hele tatt.
-
2
Hakk løk og stek gyllent i klarnet smør i en gryte. Del lammekjøtt i små biter, stek med løken i ca. 2 minutter. Ha i vann, nok til kjøttet er godt dekket, og småkok under lokk til kjøttet er skikkelig mørt, minst 2 timer.
-
3
Avkjøl kjøttet til romtemperert. Fjern eventuelt bein og kjør kjøtt, løk og vann i en kjøkkenmaskin med knivblad.
-
4
Kok bløtlagt chana dal og ris i ca. 3 dl vann til mykt og tykk, ca. 10 minutter. Vend inn bløtlagt bulgur og bland med kjøttet.
-
5
Rør inn lammekraft, salt og pepper. Fres blandingen i gryten, under omrøring, til den er tykk. Server stuingen med klarnet smør, grovhakket koriander og limebåter, samt chapati.