
Matar keema
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
6 ssklaret smør eller olje
-
2 stktomater
-
6 stkpepperkorn
-
6 stknellikspikre
-
1 stksort kardemommefrø
-
¼ tshel spisskummen
-
1 tsmalt koriander
-
1 tssalt
-
¼ tsgurkemeie
-
¾ tschilipulver
-
1 tsrevet frisk ingefær
-
1 tsmost hvitløk
-
½ tsgaram masala
-
500 gkjøttdeig
-
5 dlvann
-
250 gfrosne erter
Til servering
-
4 stknanbrød
-
2 dlfrisk koriander
-
2 stkgrønn chili
-
1 stksitron
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Finhakk løk og fres i klaret smør eller olje til brun. Hakk tomater og tilsett, sammen med hel pepper, hel nellik, hele kardemommefrø, hel spisskummen, malt koriander, salt, gurkemeie, malt chili, finrevet ingefær, most hvitløk og garam masala. Fres videre til det meste av væsken har fordampet.
Tips
Hvis du vil unngå hele krydder i den ferdige blandingen kan du bruke malte varianter i stedet. Bruk da gjerne litt mindre.
-
2
Ha i kjøttdeig og stek mens du hakker kjøttet i biter. Fres under omrøring til nesten all væsken har fordampet igjen.
-
3
Ha i vann, sett på lokk og kok til kjøttet er mørt, ca. 10 minutter. Ha i erter og kok til ertene er gjennomvarme.
-
4
Server kjøttdeig og erter med nanbrød, grovhakket koriander, grønn chili i skiver, sitron i båter og en skål med yoghurt.