Matar keema

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er helt enkelt en rett av krydret kjøttdeig og grønne erter. Tradisjonelt bruker man kjøttdeig av lam i Pakistan, men du bruker det du har eller liker. Denne pakistanske spesialiteten er middag hele familien vil like.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
6 ssklaret smør eller olje
2 stktomater
6 stkpepperkorn
6 stknellikspikre
1 stksort kardemommefrø
¼ tshel spisskummen
1 tsmalt koriander
1 tssalt
¼ tsgurkemeie
¾ tschilipulver
1 tsrevet frisk ingefær
1 tsmost hvitløk
½ tsgaram masala
500 gkjøttdeig
5 dlvann
250 gfrosne erter

Til servering

4 stknanbrød
2 dlfrisk koriander
2 stkgrønn chili
1 stksitron
3 dlTINE Yoghurt Naturell
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Finhakk løk og fres i klaret smør eller olje til brun. Hakk tomater og tilsett, sammen med hel pepper, hel nellik, hele kardemommefrø, hel spisskummen, malt koriander, salt, gurkemeie, malt chili, finrevet ingefær, most hvitløk og garam masala. Fres videre til det meste av væsken har fordampet.

      Tips:

      Hvis du vil unngå hele krydder i den ferdige blandingen kan du bruke malte varianter i stedet. Bruk da gjerne litt mindre.

    2. Ha i kjøttdeig og stek mens du hakker kjøttet i biter. Fres under omrøring til nesten all væsken har fordampet igjen.
    3. Ha i vann, sett på lokk og kok til kjøttet er mørt, ca. 10 minutter. Ha i erter og kok til ertene er gjennomvarme.
    4. Server kjøttdeig og erter med nanbrød, grovhakket koriander, grønn chili i skiver, sitron i båter og en skål med yoghurt.

Tips:

Tilsett gjerne flere grønnsaker som f.eks. paprika eller tomat for en friskere variant.

Kommentarer

  Legg til kommentar