Håndkle og blad
Karamell- og peanøttis
(4444)

Karamell- og peanøttis

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Dette er en skikkelig hjemmelaget karamell-is, med biter av karamell og peanøtter. Isen må avkjøles i 3 timer, for så å stå i fryseren i 6 timer, så husk å sette av god tid.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

6
3 dlsukker
3 dlTINE Kremfløte
1 stkvaniljestang
½ tshavsalt
2 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 stkegg
50 gmyke karameller
50 gsalte peanøtter uten skall
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Ha 2/3 av sukkeret i en liten kjele over middels varme. Rør hele tiden med en tresleiv, inntil sukkeret begynner å smelte. La alt sukkeret smelte, og la blandingen bli gyllen.
  2. Varm opp halvparten av fløten i en annen kjele. Hell den varme fløten i sukkerblandingen. Rør karamellblandingen på middels varme til den er er jevn, 5 - 10 minutter. Ha den ferdige karamellen i en ildfast skål. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Tilsett salt og vaniljefrø. Avkjøl til romtemperatur.
  3. Ha melk, resten av fløten og sukkeret i en kjele. Sett den på middels varme. Rør av og til.
  4. Visp sammen egg i en mellomstor bolle. Hell halvparten av den varme melkeblandingen over eggene. Visp kontinuerlig. Hell egg- og melkeblandingen tilbake i kjelen over middels varme. Fortsett å røre til kremen begynner å tykne (70 °C på et termometer). Ikke la blandingen koke. For å fjerne koagulert egg, hell blandingen gjennom en sil i en stor bolle.
  5. Rør den avkjølte karamellen inn i egg- og melkeblandingen. Bland godt sammen. Hakk karamell og peanøtter i biter. Vend halvparten inn i isblandingen. Avkjøl blandingen i minst 3 timer.
  6. Hell blandingen i en passende form eller i en ismaskin. Om du bruker fryseren, skal isen fryses i minst 6 timer. La isen bli litt myk før servering, og pynt med resten av peanøttene og karamellbitene.
kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat