Karamell- og peanøttis

Karamell- og peanøttis

17
67
Enkel60 min
Dette er en skikkelig hjemmelaget karamell-is, med biter av karamell og peanøtter. Isen må avkjøles i 3 timer, for så å stå i fryseren i 6 timer, så husk å sette av god tid.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

 1. 1

  Ha 2/3 av sukkeret i en liten kjele over middels varme. Rør hele tiden med en tresleiv, inntil sukkeret begynner å smelte. La alt sukkeret smelte, og la blandingen bli gyllen.

 2. 2

  Varm opp halvparten av fløten i en annen kjele. Hell den varme fløten i sukkerblandingen. Rør karamellblandingen på middels varme til den er er jevn, 5 - 10 minutter. Ha den ferdige karamellen i en ildfast skål. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Tilsett salt og vaniljefrø. Avkjøl til romtemperatur.

 3. 3

  Ha melk, resten av fløten og sukkeret i en kjele. Sett den på middels varme. Rør av og til.

 4. 4

  Visp sammen egg i en mellomstor bolle. Hell halvparten av den varme melkeblandingen over eggene. Visp kontinuerlig. Hell egg- og melkeblandingen tilbake i kjelen over middels varme. Fortsett å røre til kremen begynner å tykne (70 °C på et termometer). Ikke la blandingen koke. For å fjerne koagulert egg, hell blandingen gjennom en sil i en stor bolle.

 5. 5

  Rør den avkjølte karamellen inn i egg- og melkeblandingen. Bland godt sammen. Hakk karamell og peanøtter i biter. Vend halvparten inn i isblandingen. Avkjøl blandingen i minst 3 timer.

 6. 6

  Hell blandingen i en passende form eller i en ismaskin. Om du bruker fryseren, skal isen fryses i minst 6 timer. La isen bli litt myk før servering, og pynt med resten av peanøttene og karamellbitene.

Del denne oppskriften: