Håndkle og blad
Hjemmelaget sjokoladeis
(6060)

Hjemmelaget sjokoladeis

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelaget is med god smak av sjokolade. Husk at sjokoladeisen må stå i fryseren i minst 6 timer.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1
150 gmørk sjokolade
½ dlTINE Kremfløte
¼ dlsukker
2 stkeggeplommer
1 ½ dlKesam® Original
2 dlTINE Kremfløte
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Finn frem en passende form. Du kan også bruke porsjonsformer.
    2. Finhakk sjokolade. Varm den første delen av kremfløte i ingredienslisten og sukker til kokepunktet.
    3. Ha den varme fløten over den finhakkede sjokoladen. Rør sammen med en slikkepott til du får en glatt masse.
    4. Skill eggeplomme fra eggehvite. Rør inn eggeplomme, en om gangen. Pass på at massen ikke er for varm. Rør inn kesam.
      Blått hjerte
      Tips!

      Ikke kast eggehvitene. De kan eksempelvis brukes til marengs.

    5. Visp den andre delen av kremfløte i ingredienslisten til krem. Vend den inn i blandingen med en slikkepott, halvparten om gangen.
    6. Fyll isblandingen i formen og sett i fryseren i minimum 6 timer. Ta isen ut av fryseren. Det beste er å la den stå på kjøkkenbenken i ca. 10 minutter før servering, slik at den blir myk og kan formes til kuler.
    7. Server isen som den er, eller i isvafler.
      Blått hjerte
      Tips!

      For å få ekstra fine isvafler: Smelt litt kokesjokolade over vannbad. Dypp isvaffelen i den smeltede sjokoladen og dypp den så i litt kakestrø eller isstrø. Sett de ferdigpyntede isvaflene i glass med sukker, slik at de står. 

Blått hjerte
Tips!

Server gjerne isen i isvafler.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat