Hjemmelaget sjokoladeis

Hjemmelaget sjokoladeis

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 20 min
Hjemmelaget is med god smak av sjokolade. Husk at sjokoladeisen må stå i fryseren i minst 6 timer.

Antall porsjoner

Ingredienser

150 g mørk sjokolade
½ dl TINE Kremfløte
¼ dl sukker
2 stk eggeplommer
1 ½ dl Kesam® Original
2 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Finn frem en passende form. Du kan også bruke porsjonsformer.
    2. Finhakk sjokolade. Varm den første delen av kremfløte i ingredienslisten og sukker til kokepunktet.
    3. Ha den varme fløten over den finhakkede sjokoladen. Rør sammen med en slikkepott til du får en glatt masse.
    4. Skill eggeplomme fra eggehvite. Rør inn eggeplomme, en om gangen. Pass på at massen ikke er for varm. Rør inn kesam.
      Tips!

      Ikke kast eggehvitene. De kan eksempelvis brukes til marengs.

    5. Visp den andre delen av kremfløte i ingredienslisten til krem. Vend den inn i blandingen med en slikkepott, halvparten om gangen.
    6. Fyll isblandingen i formen og sett i fryseren i minimum 6 timer. Ta isen ut av fryseren. Det beste er å la den stå på kjøkkenbenken i ca. 10 minutter før servering, slik at den blir myk og kan formes til kuler.
    7. Server isen som den er, eller i isvafler.
      Tips!

      For å få ekstra fine isvafler: Smelt litt kokesjokolade over vannbad. Dypp isvaffelen i den smeltede sjokoladen og dypp den så i litt kakestrø eller isstrø. Sett de ferdigpyntede isvaflene i glass med sukker, slik at de står. 

Tips!

Server gjerne isen i isvafler.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Trine

    4 måneder siden
    Synes kesamen gjorde isen litt for syrlig/sur. Tror jeg kommer til å droppe den neste gang, evt erstatte med mer krem:)

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Så fint at du endrer den etter egen smak, Trine :) Yoghurt kan være en god erstatning om du ikke ønsker at det skal være like syrlig som kesam:) God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat