Rabarbragrøt

Rabarbragrøt

Kommentarer 13
  • Enkel
  • 15 min
Rabarbragrøt er en nydelig dessert som passer like godt til hverdag som til fest.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dl rabarbra i biter
1 ½ dl sukker
5 dl vann
3 ss potetmel (strøkne skjeer)
3 ss kaldt vann
1 ts malt kanel eller 1 kanelstang
12 stk jordbær
2 ss hakkede pistasjenøtter
3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Kok opp rabarbra, halvparten av sukkeret og vann i ca. 8 minutter. Smak til med resten av sukkeret og kanel. Hvis du bruker kanelstang, skal den kokes med fra begynnelsen av. Rør potetmel ut med kaldt vann (lik mengde vann som potetmel) og tilsett den som en tynn stråle i den kokende massen. Kok opp og trekk kjelen til side. Avkjøl grøten.
    2. Ta eventuelt ut kanelstangen og hell grøten i en pen bolle. Strø på litt sukker slik at det ikke dannes snerk.
    3. Server rabarbragrøt lunken eller avkjølt med friske jordbær, nøtter, litt fløte, melk eller vispet kremfløte på toppen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Johanna

    1 måneder siden
    Ryker bare brunt sukker og kanel????????

    Kommenter  (0)


  • Johanna

    1 måneder siden
    Ryker bare brunt sukker og kanel????????

    Kommenter  (0)


  • Øystein

    6 måneder siden
    Jeg vil gjerne si at rabarbragrøten er svært tålmodighetskrevende, men ellers smakte den helt fantastisk!

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Øystein,

      Så hyggelig at du likte den så godt :) Hva var tålmodighetskrevende? God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Ola Stuberg

    3 år siden
    Jeg tok et par centimeter fersk ingefær som jeg finkutta. God variasjon, etter inspirasjon fra min søster. (Skal til henne på middag nå og hun vet ikke at jeg har med overraskelsesdessert)

    Kommenter  (6)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ola, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og godt tips til hvordan man kan variere Rabarbragrøten.

      Kommenter  (1)


  • Wivi Hultberg

    3 år siden
    Akkurat ferdig laget. Tok litt jordbærsaus oppi også som var etter at jeg hadde laget rabarbra og jordbær syltetøy. Kjennes veldig bra ut nå, men gleder meg til i morgen og smake ordentlig :)

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Wivi, Så spennende :) Du får si ifra hvordan det ble til slutt?

      Kommenter  (0)


  • Anne-Karin Johansen

    4 år siden
    Eg bytte ut litt av det kvite sukkeret med brunt. Fantastisk god dessert.

    Kommenter  (2)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Anne-Karin, Takk for hyggelig tilbakemelding og godt innspill :)

      Kommenter  (2)


  • Åse Berg

    4 år siden
    Nydelig og en halv!! :)

    Kommenter  (10)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Tommel opp, Åse :)

      Kommenter  (2)


  • ingebjørg

    7 år siden
    Kjempegod!!!! minner meg om min svigermor.

    Kommenter  (5)


Det er mye kjærlighet i god mat