Rabarbragrøt

Rabarbragrøt

13
  • Enkel
  • 15 min
Rabarbragrøt er en nydelig dessert som passer like godt til hverdag som til fest.

Ingredienser

4 dl rabarbra i biter
1 ½ dl sukker
5 dl vann
3 ss potetmel (strøkne skjeer)
3 ss kaldt vann
1 ts malt kanel eller 1 kanelstang
12 stk jordbær
2 ss hakkede pistasjenøtter
3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Kok opp rabarbra, halvparten av sukkeret og vann i ca. 8 minutter. Smak til med resten av sukkeret og kanel. Hvis du bruker kanelstang, skal den kokes med fra begynnelsen av. Rør potetmel ut med kaldt vann (lik mengde vann som potetmel) og tilsett den som en tynn stråle i den kokende massen. Kok opp og trekk kjelen til side. Avkjøl grøten.
    2. Ta eventuelt ut kanelstangen og hell grøten i en pen bolle. Strø på litt sukker slik at det ikke dannes snerk.
    3. Server rabarbragrøt lunken eller avkjølt med friske jordbær, nøtter, litt fløte, melk eller vispet kremfløte på toppen.

Kommentarer

  • Johanna

    1 år siden
    Ryker bare brunt sukker og kanel????????

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat