Rabarbragrøt
9

Rabarbragrøt

(76)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Rabarbragrøt er en nydelig dessert som passer like godt til hverdag som til fest.

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 dlrabarbra i biter
1 ½ dlsukker
5 dlvann
3 sspotetmel (strøkne skjeer)
3 sskaldt vann
1 tsmalt kanel eller 1 kanelstang
12 stkjordbær
2 sshakkede pistasjenøtter
3 dlTINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Kok opp rabarbra, halvparten av sukkeret og vann i ca. 8 minutter. Smak til med resten av sukkeret og kanel. Hvis du bruker kanelstang, skal den kokes med fra begynnelsen av. Rør potetmel ut med kaldt vann (lik mengde vann som potetmel) og tilsett den som en tynn stråle i den kokende massen. Kok opp og trekk kjelen til side. Avkjøl grøten.
    2. Ta eventuelt ut kanelstangen og hell grøten i en pen bolle. Strø på litt sukker slik at det ikke dannes snerk.
    3. Server rabarbragrøt lunken eller avkjølt med friske jordbær, nøtter, litt fløte, melk eller vispet kremfløte på toppen.

Kommentarer