Kremet yoghurt med honning og nøtter
Enkel•60 min min
Kombinasjonen av fløyelsmyk yoghurt, honningristede nøtter og syltetøy er forfriskende og veldig godt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
10 ssusaltede nøtter
-
2 dlflytende honning
-
¼ tssalt
-
8 sssyltetøy med aprikos og fersken
-
6 dl
Slik gjør du det
-
1
Forvarm stekeovnen til 100 °C. Ha nøttene på en stekeplate med bakepapir, og stek dem i ovnen i ca 30 minutter.
-
2
Hell honning over nøttene (du kan gjerne bruke mer honning enn det som står i oppskriften, prøv deg frem). Bland litt. Øk temperaturen på stekeovnen til 180 °C, og stek nøttene videre i ca 10 minutter. Følg nøye med, slik at de ikke blir brent. Ta stekeplaten ut av ovnen, og strø salt over. Avkjøl.
Tips
Du kan gjerne bruke ubehandlede nøtter. Hakk dem grovt.
-
3
Fordel syltetøy i porsjonsglass. Ha halvparten av yoghurten i glassene. Ha på honning og ristede nøtter, og deretter resten av yoghurten. Strø over ristede honningnøtter.