Gresk yoghurt med honning og nøtter

Kremet yoghurt med honning og nøtter

7
36
Enkel60 min
Kombinasjonen av fløyelsmyk yoghurt, honningristede nøtter og syltetøy er forfriskende og veldig godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 10 ss
    usaltede nøtter
  • 2 dl
    flytende honning
  • ¼ ts
    salt
  • 8 ss
    syltetøy med aprikos og fersken
  • 6 dl

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm stekeovnen til 100 °C. Ha nøttene på en stekeplate med bakepapir, og stek dem i ovnen i ca 30 minutter.

  2. 2

    Hell honning over nøttene (du kan gjerne bruke mer honning enn det som står i oppskriften, prøv deg frem). Bland litt. Øk temperaturen på stekeovnen til 180 °C, og stek nøttene videre i ca 10 minutter. Følg nøye med, slik at de ikke blir brent. Ta stekeplaten ut av ovnen, og strø salt over. Avkjøl.

    Tips

    Du kan gjerne bruke ubehandlede nøtter. Hakk dem grovt.

  3. 3

    Fordel syltetøy i porsjonsglass. Ha halvparten av yoghurten i glassene. Ha på honning og ristede nøtter, og deretter resten av yoghurten. Strø over ristede honningnøtter.

Tips

Det er mange typer syltetøy som passer perfekt sammen med yoghurt, som aprikos, fersken, eple. Velg din favoritt!

Del denne oppskriften: