Gresk yoghurt med honning og nøtter

Gresk yoghurt med honning og nøtter

4
  • Enkel
  • 60 min
Kombinasjonen av fløyelsmyk gresk yoghurt, honningristede nøtter og syltetøy er forfriskende og veldig god.

Ingredienser

Utstyr

Porsjonsformer
10 ss usaltede nøtter
2 dl flytende honning
¼ ts salt
8 ss syltetøy med aprikos og fersken
6 dl TINE Yoghurt Gresk Fersken

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 100 °C. Ha nøttene på en stekeplate med bakepapir, og stek dem i ovnen i ca 30 minutter.
    2. Hell honning over nøttene (du kan gjerne bruke mer honning enn det som står i oppskriften, prøv deg frem). Bland litt. Øk temperaturen på stekeovnen til 180 °C, og stek nøttene videre i ca 10 minutter. Følg nøye med, slik at de ikke blir brent. Ta stekeplaten ut av ovnen, og strø salt over. Avkjøl.
      Tips

      Du kan gjerne bruke ubehandlede nøtter. Hakk dem grovt.

    3. Fordel syltetøy i porsjonsglass. Ha halvparten av yoghurten i glassene. Ha på honning og ristede nøtter, og deretter resten av yoghurten. Strø over ristede honningnøtter.
Tips

Det er mange typer syltetøy som passer perfekt sammen med gresk yoghurt, som aprikos, fersken, eple. Velg din favoritt!

Kommentarer

  • Mey

    1 år siden
    Hei, kan man oppbevare dette i kjøleskap eller må det serveres med det samme?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Mey, anbefaler å vente med nøttene frem til severing :) God matlaging!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat