Gresk yoghurt med honning og nøtter

Gresk yoghurt med honning og nøtter

4
  • Enkel
  • 60 min
Kombinasjonen av fløyelsmyk gresk yoghurt, honningristede nøtter og syltetøy er forfriskende og veldig god.

Ingredienser

Utstyr

Porsjonsformer
10 ss usaltede nøtter
2 dl flytende honning
¼ ts salt
8 ss syltetøy med aprikos og fersken
6 dl TINE Yoghurt Gresk Fersken

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 100 °C. Ha nøttene på en stekeplate med bakepapir, og stek dem i ovnen i ca 30 minutter.
    2. Hell honning over nøttene (du kan gjerne bruke mer honning enn det som står i oppskriften, prøv deg frem). Bland litt. Øk temperaturen på stekeovnen til 180 °C, og stek nøttene videre i ca 10 minutter. Følg nøye med, slik at de ikke blir brent. Ta stekeplaten ut av ovnen, og strø salt over. Avkjøl.
      Tips!

      Du kan gjerne bruke ubehandlede nøtter. Hakk dem grovt.

    3. Fordel syltetøy i porsjonsglass. Ha halvparten av yoghurten i glassene. Ha på honning og ristede nøtter, og deretter resten av yoghurten. Strø over ristede honningnøtter.
Tips!

Det er mange typer syltetøy som passer perfekt sammen med gresk yoghurt, som aprikos, fersken, eple. Velg din favoritt!

Kommentarer

  • Mey

    11 måneder siden
    Hei, kan man oppbevare dette i kjøleskap eller må det serveres med det samme?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Mey, anbefaler å vente med nøttene frem til severing :) God matlaging!

       (0)


  • Ellen Åsmundsen

    3 år siden
    Hei! Vil bare tilføye at dere må presisere hva slags plate det er snakk om. Om dere hadde skrevet pommes frites-plate så hadde ikke huset mitt vært nå røykfullt. Fordi jeg tok nemlig en grandiosa-plate. Ellers fantastisk dessert! Nam! Mvh Ellen

     (6)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ellen, Jeg er svært usikker på hva du mener med pommes frites-plate eller grandiosa-plate? Mener du brett og rist?

       (5)


Det er mye kjærlighet i god mat