Håndkle og blad
Gresk yoghurt med honning og nøtter
(2222)

Gresk yoghurt med honning og nøtter

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kombinasjonen av fløyelsmyk gresk yoghurt, honningristede nøtter og syltetøy er forfriskende og veldig god.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Porsjonsformer
10 ssusaltede nøtter
2 dlflytende honning
¼ tssalt
8 sssyltetøy med aprikos og fersken
6 dlTINE Yoghurt Gresk Fersken 380 g
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 100 °C. Ha nøttene på en stekeplate med bakepapir, og stek dem i ovnen i ca 30 minutter.
    2. Hell honning over nøttene (du kan gjerne bruke mer honning enn det som står i oppskriften, prøv deg frem). Bland litt. Øk temperaturen på stekeovnen til 180 °C, og stek nøttene videre i ca 10 minutter. Følg nøye med, slik at de ikke blir brent. Ta stekeplaten ut av ovnen, og strø salt over. Avkjøl.
      Blått hjerte
      Tips!

      Du kan gjerne bruke ubehandlede nøtter. Hakk dem grovt.

    3. Fordel syltetøy i porsjonsglass. Ha halvparten av yoghurten i glassene. Ha på honning og ristede nøtter, og deretter resten av yoghurten. Strø over ristede honningnøtter.
Blått hjerte
Tips!

Det er mange typer syltetøy som passer perfekt sammen med gresk yoghurt, som aprikos, fersken, eple. Velg din favoritt!

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat