Fruktsalat med quinoa
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 dlquinoa
-
4 dlvann
-
1 stkmango
-
200 gjordbær
-
125 gbringebær
-
125 gblåbær
-
½ stkfersk basilikum
HONNING- OG SITRUSDRESSING
-
4 ss
-
1 sssitronsaft
-
2 ssflytende honning
HONNINGRISTEDE HASSELNØTTER
-
150 ghasselnøtter
-
1 sshonning
-
2 sssukker
TIL SERVERING
-
1 pakkePiano® Vaniljesaus eller Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker
Slik gjør du det
-
1
Skyll quinoa godt i en sil under rennende vann. Ha i en gryte med vann og kok opp under lokk. La småkoke i ca. 10 minutter. Sett til side og la stå i 10 minutter til. Rør med en gaffel og la dampe fra seg. Avkjøl.
-
2
Byggryn, bulgur eller cous cous kan også brukes som base i en slik mettende fruktsalat.
-
3
Rist hasselnøtter i en varm panne med honning og sukker til godt dekket og karamelliserte. Ha over på et bakepapir og avkjøl. Grovhakk.
-
4
Skjær sidene av mango og del i ruter, skjær rutene fra skallet. Skjær gjerne fruktkjøttet av steinen også. Fjern hamsen på jordbærene og del i to eller fire. Vend mango og jordbær med kokt quinoa, bringebær og blåbær.
-
5
Rør sammen appelsinjuice, sitronsaft og honning og vend inn i fruktsalaten.
-
6
Dryss over grovhakkede hasselnøtter og basilikumblader – hele eller grovhakkede. Server fruktsalaten med vaniljesaus.
Tips
Har du testet Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker? Perfekt hvis du ønsker en frisk dessert uten tilsatt sukker og med mindre fett.