Fruktsalat med quinoa

Fruktsalat med quinoa

0
22
Enkel30 min
Quinoa med mango, bær, honningristede nøtter og vaniljesaus gir en fruktsalat som metter litt. Den kan like gjerne være lunsj eller mellommåltid som dessert.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 dl
    quinoa
  • 4 dl
    vann
  • 1 stk
    mango
  • 200 g
    jordbær
  • 125 g
    bringebær
  • 125 g
    blåbær
  • ½ stk
    fersk basilikum

HONNING- OG SITRUSDRESSING

HONNINGRISTEDE HASSELNØTTER

  • 150 g
    hasselnøtter
  • 1 ss
    honning
  • 2 ss
    sukker

TIL SERVERING

Slik gjør du det

  1. 1

    Skyll quinoa godt i en sil under rennende vann. Ha i en gryte med vann og kok opp under lokk. La småkoke i ca. 10 minutter. Sett til side og la stå i 10 minutter til. Rør med en gaffel og la dampe fra seg. Avkjøl.

  2. 2

    Byggryn, bulgur eller cous cous kan også brukes som base i en slik mettende fruktsalat.

  3. 3

    Rist hasselnøtter i en varm panne med honning og sukker til godt dekket og karamelliserte. Ha over på et bakepapir og avkjøl. Grovhakk.

  4. 4

    Skjær sidene av mango og del i ruter, skjær rutene fra skallet. Skjær gjerne fruktkjøttet av steinen også. Fjern hamsen på jordbærene og del i to eller fire. Vend mango og jordbær med kokt quinoa, bringebær og blåbær.

  5. 5

    Rør sammen appelsinjuice, sitronsaft og honning og vend inn i fruktsalaten.

  6. 6

    Dryss over grovhakkede hasselnøtter og basilikumblader – hele eller grovhakkede. Server fruktsalaten med vaniljesaus.

    Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker

    Tips

    Har du testet Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker? Perfekt hvis du ønsker en frisk dessert uten tilsatt sukker og med mindre fett.

Tips

Sørg for at bær og frukt er romtemperert ved servering, slik at de har riktig sødme og mye smak.

Del denne oppskriften: