Håndkle og blad
Fruktsalat med quinoa
(1212)

Fruktsalat med quinoa

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Quinoa med mango, bær, honningristede nøtter og vaniljesaus gir en fruktsalat som metter litt. Den kan like gjerne være lunsj eller mellommåltid som dessert.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2 dlquinoa
4 dlvann
1 stkmango
200 gjordbær
125 gbringebær
125 gblåbær
½ stkfersk basilikum

HONNING- OG SITRUSDRESSING

4 ssSunniva® Original Appelsinjuice
1 sssitronsaft
2 ssflytende honning

HONNINGRISTEDE HASSELNØTTER

150 ghasselnøtter
1 sshonning
2 sssukker

TIL SERVERING

1 pakkePiano Vaniljesaus UTEN
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skyll quinoa godt i en sil under rennende vann. Ha i en gryte med vann og kok opp under lokk. La småkoke i ca. 10 minutter. Sett til side og la stå i 10 minutter til. Rør med en gaffel og la dampe fra seg. Avkjøl.
    2. Byggryn, bulgur eller cous cous kan også brukes som base i en slik mettende fruktsalat.
    3. Rist hasselnøtter i en varm panne med honning og sukker til godt dekket og karamelliserte. Ha over på et bakepapir og avkjøl. Grovhakk.
    4. Skjær sidene av mango og del i ruter, skjær rutene fra skallet. Skjær gjerne fruktkjøttet av steinen også. Fjern hamsen på jordbærene og del i to eller fire. Vend mango og jordbær med kokt quinoa, bringebær og blåbær.
    5. Rør sammen appelsinjuice, sitronsaft og honning og vend inn i fruktsalaten.
    6. Dryss over grovhakkede hasselnøtter og basilikumblader – hele eller grovhakkede. Server fruktsalaten med vaniljesaus.
Blått hjerte
Tips!

Sørg for at bær og frukt er romtemperert ved servering, slik at de har riktig sødme og mye smak.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat