placeholder image
0

Fruktsalat med quinoa

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Quinoa med mango, bær, honningristede nøtter og vaniljesaus gir en fruktsalat som metter litt. Den kan like gjerne være lunsj eller mellommåltid som dessert.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dlquinoa
4 dlvann
1 stkmango
200 gjordbær
125 gbringebær
125 gblåbær
½ stkfersk basilikum

HONNING- OG SITRUSDRESSING

4 ssSunniva® Original Appelsinjuice
1 sssitronsaft
2 ssflytende honning

HONNINGRISTEDE HASSELNØTTER

150 ghasselnøtter
1 sshonning
2 sssukker

TIL SERVERING

1 pakkePiano Vaniljesaus Zero

Slik gjør du det

    1. Skyll quinoa godt i en sil under rennende vann. Ha i en gryte med vann og kok opp under lokk. La småkoke i ca. 10 minutter. Sett til side og la stå i 10 minutter til. Rør med en gaffel og la dampe fra seg. Avkjøl.
    2. Byggryn, bulgur eller cous cous kan også brukes som base i en slik mettende fruktsalat.
    3. Rist hasselnøtter i en varm panne med honning og sukker til godt dekket og karamelliserte. Ha over på et bakepapir og avkjøl. Grovhakk.
    4. Skjær sidene av mango og del i ruter, skjær rutene fra skallet. Skjær gjerne fruktkjøttet av steinen også. Fjern hamsen på jordbærene og del i to eller fire. Vend mango og jordbær med kokt quinoa, bringebær og blåbær.
    5. Rør sammen appelsinjuice, sitronsaft og honning og vend inn i fruktsalaten.
    6. Dryss over grovhakkede hasselnøtter og basilikumblader – hele eller grovhakkede. Server fruktsalaten med vaniljesaus.

Tips:

Sørg for at bær og frukt er romtemperert ved servering, slik at de har riktig sødme og mye smak.

Kommentarer