Skip to main content

Fruktspyd med mørk sjokolade og vaniljesaus

Enkel
20min

Tre biter av mango, ananas, kiwi, druer og bær på spyd, så har du en effektiv måte å servere sunn frukt på til kos og dessert. Litt mørk sjokolade og digg vaniljesausen gjør det ekstra, ekstra godt!

4.3
(61)
Next ImageFruktspyd med mørk sjokolade og vaniljesaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

0.5 stk
mango
0.25 stk
ananas
1 stk
kiwi
8 stk
bringebær
8 stk
blå druer, steinfrie
8 stk
blåbær
8 stk
grillspyd i tre
100 g
mørk sjokolade
1 pakke
Piano® Vaniljesaus eller Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker

Fremgangsmåte

  1. Skrell og del mango, ananas og kiwi i biter. Tre bitene på trespyd sammen med druer, blåbær og bringebær, gjerne i regnbuemønster (rød, oransje, gul, grønn, blå, indigo, fiolett).

    Tips

    Har du frukt eller bær til overs, kan du servere de i en skål ved siden av.

  2. Hakk sjokoladen i biter og smelt over vannbad i en skål av glass eller metall. Bunnen av skålen må ikke berøre vannet du setter den over. Rør til sjokoladen er smeltet.

  3. Hell en tynn stripe smeltet sjokolade over fruktspydene og la ligge til sjokoladen er stivnet. Server med vaniljesaus som dipp.

    Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker

    Tips

    Har du testet Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker? Perfekt hvis du ønsker en frisk dessert uten tilsatt sukker og med mindre fett.
Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Vi har laget spydene i regnbuens farger, men velg helst bær og frukter som er i sesong, slik at de er modne og sødmefylte. Sørg for at alle ingrediensene – også bær og frukter – er romtemperert ved tilberedning og servering.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter