Skip to main content

Grapefruktsalat med bjørnebær og glaserte mandler

Enkel
20min

Syrlig sitrus mot myke bjørnebær er som en klem i dessertform. Noen salte, glaserte mandler gir krønsj, mens en deilig vaniljesaus blir prikken over i-en.

4.0
(6)
Next ImageGrapefruktsalat med bjørnebær og glaserte mandler

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stk
grapefrukt
400 g
bjørnebær
1 dl
friske mynteblad
1 pakke
Piano® Vaniljesaus eller Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker

GLASERTE MANDLER

2 ss
sukker
1 ss
vann
200 g
mandler
0.5 ts
flaksalt

Fremgangsmåte

  1. Smelt sukker med vann i en varm panne. Rør inn mandler til de er godt dekket og karamelliserte. Vend inn smør og dryss med salt. Ha over på et bakepapir og avkjøl. Grovhakk.

  2. Skjær skallet av grapefrukt. Skjær bort så mye av det hvite som mulig uten å ta med for mye fruktkjøtt. Skjær ut filetene mellom hver hinne.

    Tips

    Grapefrukt kan byttes med nesten alle typer sitrus i denne salaten. Får du tak i bergamott-appelsin er det vidunderlig å presse over litt saft eller rive over litt av skallet. Selve fruktkjøttet er for bittert til å spise.

  3. Anrett grapefruktfiletene på et fat med bjørnebær og strø over mynteblader, gjerne finstrimlet. Server med vaniljesaus og hakkede glaserte mandler.

    Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker

    Tips

    Har du testet Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker? Perfekt hvis du ønsker en frisk dessert uten tilsatt sukker og med mindre fett.
Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Denne salaten kan enkelt gjøres om til en mer mettende salat som passer som tilbehør til salt mat ved å blande inn f.eks. rucola og quinoa.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter