placeholder image
2

Fruktsalsa med kanelchips

(29)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelaget sprø kanelchips er perfekt selskap til denne friske salsaen av epler, bær og knasende granateplekjerner. En god vaniljesaus, gjerne uten tilsatt sukker, myker opp og gir fylden du er ute etter. Fruktsalsa passer som tilbehør til middag, til kaker og som dessert.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkepler
1 stklime
¼ stkhonningmelon
400 gjordbær
200 gbringebær
1 stkgranateple
1 sshonning

KANELCHIPS

8 stktortillalefser
4 ssTINE Meierismør
½ dlsukker
2 tsmalt kanel

TIL SERVERING

1 pakkePiano Vaniljesaus Zero

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Smelt smør og pensle tortillalefsene med smør. Dryss begge sidene med sukker og kanel.

      Tips:

      Lek deg med smaken på tortillachipsene. Bruk for eksempel chilipulver, kardemomme og ingefær, eller havsalt i stedet for sukker og kanel.

    2. Del tortillalefsene i 8 trekanter med et pizzahjul og fordel utover stekebrett dekket med bakepapir. Stek i ovnen til sprø, ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
    3. Skrell og del eple og honningmelon i små terninger, ha i en bolle. Finriv limeskall og press saften. Vend inn skall og saft.
    4. Skjær jordbær og bringebær i små terninger eller hakk fint, og vend inn sammen med bærsaften. Del granateple i fire og slå på skallet for å få ut kjernene. Fjern den hvite hinnen om nødvendig.
    5. Bland inn granateplekjerner og honning. Server fruktsalsa med masse vaniljesaus og kanelchips som dyppes i.

Tips:

En slik rød fruktsalsa er kjempegod til grillet kjøtt, ved siden av en sitrussalat, på pavlova eller til en ostekake.

Kommentarer