Regnbue-fruktsalat i glass

Regnbue-fruktsalat i glass

0
 • Enkel
 • 20 min
En herlig fargefest av en dessert. Røde og blå bær, sitrus, ananas, kiwi og druer dandert i regnbuelag. Toppet med digg vaniljesaus.

Ingredienser

200 g jordbær
100 g bringebær
1 stk appelsin
2 stk klementiner
½ stk ananas
2 stk kiwi
200 g grønne druer
200 g blåbær
100 g bjørnebær
1 stk lime
1 pakke Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker

Slik gjør du det

  1. Del jordbær og bringebær i fire og fordel i fine glass – pass på at de er gode å spise ut av, men smale nok til at frukten legger seg i lag.
  2. Skjær skallet av appelsin og klementin, og skjær ut filetene mellom hinnene. Del i mindre biter og fordel i glassene.
  3. Skjær skallet av ananas og del kvarter, skjær vekk den harde kjernen. Del i små biter og fordel i glassene. Skrell og del kiwi i biter, del druer i halve, og fordel kiwi og druer oppå ananasen.
  4. Topp med blåbær og bjørnebær. Riv over litt limeskall og press noen dråper limejuice i hvert glass. Server med vaniljesaus.
   Tips

   Hvis du skal lage en ”ekte” regnbue er rekkefølgen: rød, oransje, gul, grønn, blå, indigo, fiolett. Men du kan like fint legge adskilte lag av de fruktene og bærene du liker.

Tips

Velg de bær og frukter som er i sesong, slik at de er modne og sødmefylte. Sørg for at alle ingrediensene – også bær og frukter – er romtemperert ved tilberedning og servering.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat