Sjokoladedessert med mint

Sjokoladedessert med mint

Kommentarer 11
  • Enkel
  • 30 min
Super og enkel dessert for alle som elsker kombinasjonen av sjokolade og mint. Moussen er laget med vaniljekesam og noen biter After Eight.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Porsjonsskåler

Dessert med mint

6 plater after eight sjokolade eller annen mintsjokolade
3 ss Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
100 g TINE Kremgo’® Naturell
6 dl Kesam® Vanilje eller Mager (à 300 g)

Pynt

3 plater after eight sjokolade
6 stk mynteblader (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Smelt mintsjokoladen sammen med melk i vannbad.
    2. Rør sammen kremost og vaniljekesam. Bland forsiktig i den smeltede sjokoladen.
    3. Hell kremen i dessertskåler og la dem stå kjølig minst en times tid. Pynt med en halv sjokoladeplate og litt frisk mynte rett før servering.
Tips!

Husk å beregne en time i kjøleskapet slik at den stivner før servering. Du kan fint lage den dagen før servering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • felix

    2 år siden
    3ss kesam eller melk

    Kommenter  (0)


  • Sistayo

    2 år siden
    Hei, tine jeg er en jente på 11 år som skal lage det til pappaen min til bursdagen hans. Er det noen tips eller noe som dere kan gi meg? Håper på svar!:)

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Sistayo, Det beste tipset jeg kan gi er at du leser oppskriften, kjøper inn det du trenger og følger oppskriften hele tiden. Da vil sjokoladedesserten bli kjempegod :) Lykke til.

      Kommenter  (0)


  • Jarl

    3 år siden
    Lagde denne desserten som avsluttende rett av en 3-retters. Det gikk superraskt, og alle likte det!

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Jarl, Så utrolig hyggelig å høre. Takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (1)


  • Tine

    3 år siden
    2 beger kesam vanilje.. Hva betyr det egentlig?

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Tine, 2 beger med Kesam Vanilje betyr at du trenger to beger vaniljekesam i denne oppskriften. Under oppskriften ser du bilde av hvordan dette begeret ser ut. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Katrine Løvik

    4 år siden
    Hva slags vin kan passe til denne desserten?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Katrine, En søt dessertvin fra Sauternes er å anbefale :)

      Kommenter  (4)


  • Rebecca

    6 år siden
    Så godt, er 11 år og vi skal lage den til kokekamp på skolen:) vi kommer til å vinne;)

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Så spennende, Rebecca! Jeg heier på deg! Fortell meg gjerne hvordan det gikk til slutt! Lykke til! :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat