Sitronmousse med kumkvatkompott
Enkel
1t
Oppskrift på en deilig sitronmousse som passer ypperlig som dessert i julen eller ellers i året. Kumvat er små sitrusfrukter som er fine til kompott som passer til en frisk mousse. Den har syrlig smak og er fin å pynte med.
3.9
(16)

Ingredienser
Sitronmousse
1 plate
gelatin
2 stk
eggehvite
2 stk
eggeplomme
0.75 dl
sukker
1.5 dl
1 stk
sitron (skallet av)
2 ss
presset sitronsaft
Kumkvats
4 stk
kumkvat (fås i velassorterte matbutikker)
½ stk
sitron (saften av)
2 dl
presset appelsin (saften av)
2 ss
sukker
1 ts
potetmel
Slik gjør du
Kumkvats
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Vask alltid sitrusfrukter i lunkent vann, før du bruker skallet. Kumkvat (fra kinesisk dialekt 'gullsitrusfrukt') liten, appelsinlignende sitrusfrukt, Fortunella japonica.




