Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Sitronmousse med kumkvatkompott

Enkel
1t

Oppskrift på en deilig sitronmousse som passer ypperlig som dessert i julen eller ellers i året. Kumvat er små sitrusfrukter som er fine til kompott som passer til en frisk mousse. Den har syrlig smak og er fin å pynte med.

3.9
(16)
Next ImageSitronmousse med kumkvatkompott

Ingredienser

Antall porsjoner

Sitronmousse

1 plate
gelatin
2 stk
eggehvite
2 stk
eggeplomme
0.75 dl
sukker
1 stk
sitron (skallet av)
2 ss
presset sitronsaft

Kumkvats

4 stk
kumkvat (fås i velassorterte matbutikker)
0.5 stk
sitron (saften av)
2 dl
presset appelsin (saften av)
2 ss
sukker
1 ts
potetmel

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinplaten til bløt i kaldt vann. Visp eggehvitene stive. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp fløten til krem.

  2. Bland sitronskallet i eggedosisen. Klem vannet av gelatinplaten og løs den opp sammen med sitronsaften ved lav varme. Rør det forsiktig inn i eggedosisen, deretter den vispede kremen og til sist eggehvitene. Rør lett slik at moussen blir glatt og luftig.

  3. Fordel moussen i porsjonsglass, og sett dem kjølig i minst en time.

Kumkvats

  1. Skjær kumkvat i tynne skiver, og legg dem i en kjele sammen med sitron- og appelsinsaft og sukker. Kok det opp og la det trekke i ca 5 minutter. Visp i potetmel som er rørt ut i litt kaldt vann, og kok opp slik at sausen tykner. Avkjøl.

  2. Server sitronmoussen kald med kumkvatkompotten oppå.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Vask alltid sitrusfrukter i lunkent vann, før du bruker skallet. Kumkvat (fra kinesisk dialekt 'gullsitrusfrukt') liten, appelsinlignende sitrusfrukt, Fortunella japonica.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter