Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Sitronmousse med kumkvatkompott

Enkel
1t

Oppskrift på en deilig sitronmousse som passer ypperlig som dessert i julen eller ellers i året. Kumvat er små sitrusfrukter som er fine til kompott som passer til en frisk mousse. Den har syrlig smak og er fin å pynte med.

3.9
(16)
Sitronmousse med kumkvatkompott

Ingredienser

Sitronmousse

1 plate
gelatin
2 stk
eggehvite
2 stk
eggeplomme
0.75 dl
sukker
1 stk
sitron (skallet av)
2 ss
presset sitronsaft

Kumkvats

4 stk
kumkvat (fås i velassorterte matbutikker)
½ stk
sitron (saften av)
2 dl
presset appelsin (saften av)
2 ss
sukker
1 ts
potetmel

Slik gjør du

Kumkvats

Tips

Vask alltid sitrusfrukter i lunkent vann, før du bruker skallet. Kumkvat (fra kinesisk dialekt 'gullsitrusfrukt') liten, appelsinlignende sitrusfrukt, Fortunella japonica.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter