
Sitronmousse med kumkvatkompott
Oppskrift på en deilig sitronmousse som passer ypperlig som dessert i julen eller ellers i året. Kumvat er små sitrusfrukter som er fine til kompott som passer til en frisk mousse. Den har syrlig smak og er fin å pynte med.

Ingredienser
Antall porsjoner
Sitronmousse
Kumkvats
Fremgangsmåte
- 1
Legg gelatinplaten til bløt i kaldt vann. Visp eggehvitene stive. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp fløten til krem.
- 2
Bland sitronskallet i eggedosisen. Klem vannet av gelatinplaten og løs den opp sammen med sitronsaften ved lav varme. Rør det forsiktig inn i eggedosisen, deretter den vispede kremen og til sist eggehvitene. Rør lett slik at moussen blir glatt og luftig.
- 3
Fordel moussen i porsjonsglass, og sett dem kjølig i minst en time.
Kumkvats
- 4
Skjær kumkvat i tynne skiver, og legg dem i en kjele sammen med sitron- og appelsinsaft og sukker. Kok det opp og la det trekke i ca 5 minutter. Visp i potetmel som er rørt ut i litt kaldt vann, og kok opp slik at sausen tykner. Avkjøl.
- 5
Server sitronmoussen kald med kumkvatkompotten oppå.
Tips
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



