Sitronmousse med kumkvatkompott

Sitronmousse med kumkvatkompott

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
Oppskrift på en deilig sitronmousse som passer ypperlig som dessert i julen eller ellers i året. Kumvat er små sitrusfrukter som er fine til kompott som passer til en frisk mousse. Den har syrlig smak og er fin å pynte med.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sitronmousse

1 plate gelatin
2 stk eggehviter
2 stk eggeplommer
¾ dl sukker
1 ½ dl TINE Kremfløte
1 stk sitron (skallet av)
2 ss presset sitronsaft

Kumkvats

4 stk kumkvat (fås i velassorterte matbutikker)
½ stk sitron (saften av)
2 dl presset appelsiner (saften av)
2 ss sukker
1 ts potetmel

Slik gjør du det

    1. Legg gelatinplaten til bløt i kaldt vann. Visp eggehvitene stive. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp fløten til krem.
    2. Bland sitronskallet i eggedosisen. Klem vannet av gelatinplaten og løs den opp sammen med sitronsaften ved lav varme. Rør det forsiktig inn i eggedosisen, deretter den vispede kremen og til sist eggehvitene. Rør lett slik at moussen blir glatt og luftig.
    3. Fordel moussen i porsjonsglass, og sett dem kjølig i minst en time.
  1. Kumkvats

    1. Skjær kumkvat i tynne skiver, og legg dem i en kjele sammen med sitron- og appelsinsaft og sukker. Kok det opp og la det trekke i ca 5 minutter. Visp i potetmel som er rørt ut i litt kaldt vann, og kok opp slik at sausen tykner. Avkjøl.
    2. Server sitronmoussen kald med kumkvatkompotten oppå.
Tips!

#1: Vask alltid sitrusfrukter i lunkent vann, før du bruker skallet.

#2: Kumkvat (fra kinesisk dialekt 'gullsitrusfrukt') liten, appelsinlignende sitrusfrukt, Fortunella japonica

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat