
Sitronmousse med kumkvatkompott
Enkel•60 min min
Oppskrift på en deilig sitronmousse som passer ypperlig som dessert i julen eller ellers i året. Kumvat er små sitrusfrukter som er fine til kompott som passer til en frisk mousse. Den har syrlig smak og er fin å pynte med.
Ingredienser
Antall porsjoner
Sitronmousse
-
1 plategelatin
-
2 stkeggehviter
-
2 stkeggeplommer
-
¾ dlsukker
-
1 ½ dl
-
1 stksitron (skallet av)
-
2 sspresset sitronsaft
Kumkvats
-
4 stkkumkvat (fås i velassorterte matbutikker)
-
½ stksitron (saften av)
-
2 dlpresset appelsiner (saften av)
-
2 sssukker
-
1 tspotetmel
Slik gjør du det
-
1
Legg gelatinplaten til bløt i kaldt vann. Visp eggehvitene stive. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp fløten til krem.
-
2
Bland sitronskallet i eggedosisen. Klem vannet av gelatinplaten og løs den opp sammen med sitronsaften ved lav varme. Rør det forsiktig inn i eggedosisen, deretter den vispede kremen og til sist eggehvitene. Rør lett slik at moussen blir glatt og luftig.
-
3
Fordel moussen i porsjonsglass, og sett dem kjølig i minst en time.
Kumkvats
-
4
Skjær kumkvat i tynne skiver, og legg dem i en kjele sammen med sitron- og appelsinsaft og sukker. Kok det opp og la det trekke i ca 5 minutter. Visp i potetmel som er rørt ut i litt kaldt vann, og kok opp slik at sausen tykner. Avkjøl.
-
5
Server sitronmoussen kald med kumkvatkompotten oppå.