Fløtepudding med jordbær

Fløtepudding med jordbær

1
15
Enkel30 min
Nydelig fløtepudding fylt med friske jordbær eller andre bær du liker. Puddingen er er nydelig å servere som dessert eller til kaffen i sommervarmen. Husk at puddingen må stå kaldt i ca 4 timer for å stivne før servering og kan godt lages dagen i forveien.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fløtepudding

Pynt

  • 2 dl
    jordbær
  • ⅛ potte
    sitronmelisse

Slik gjør du det

  1. 1

    Rens bærene og del i mindre biter. Strø over sukkeret. Legg gelatinplater i kaldt vann i ca 7 minutter.

  2. 2

    Pisk fløten sammen med vaniljesukkeret. Klem vannet av gelatinplatene og smelt i eplejuice. La det avkjøles og rør blandingen i pisket krem. Rør i sukrede jordbær og hell i en randform. La puddingen stå kaldt i minst 4 timer.

  3. 3

    Løsne puddingen fra formen og hvelv den over på fat. Pynt med bær og grønne blader.

Tips

Du kan bytte ut jordbær med andre ferske bær, feks blåbær eller bringebær.

Del denne oppskriften: