Moccamousse
Enkel•30 min min
Kremet og herlig hjemmelaget sjokolademousse med karamell i bunnen.
Ingredienser
Antall porsjoner
Karamell
-
2 dlbrunt sukker
-
2 ½ dl
-
1 ss
-
2 tskakao
Sjokolademousse
-
150 gmelkesjokolade
-
2 dl
-
2 stkeggeplommer
Pynt
-
30 gmandelflak
Slik gjør du det
-
1
Ha ingrediensene til karamellen i en kjele. Kok forsiktig i ca. 30 minutter. Hell noen cm i porsjonsglass eller skåler. La det avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet.
Sjokolademousse
-
2
Smelt sjokoladen i vannbad eller mikroovnen. Pisk fløten til krem. Knus eggeplommene og rør dem forsiktig inn i kremen.
-
3
Rør tilslutt i sjokoladen når den er avkjølt. La det avkjøles i kjøleskapet i ca. 1 time før den fordeles over karamellen i glassene.
Pynt
-
4
Rist mandlene gylne i tørr stekepanne på middels varme. Strø mandlene over de ferdig porsjonerte dessertene rett før servering.