Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Moccamousse

Enkel
30min

Kremet og herlig hjemmelaget sjokolademousse med karamell i bunnen.

3.8
(64)
Next ImageMoccamousse

Ingredienser

Antall porsjoner

Karamell

2 dl
brunt sukker
2 ts
kakao

Sjokolademousse

150 g
melkesjokolade
2 stk
eggeplomme

Pynt

30 g
mandelflak

Fremgangsmåte

  1. Ha ingrediensene til karamellen i en kjele. Kok forsiktig i ca. 30 minutter. Hell noen cm i porsjonsglass eller skåler. La det avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet.

Sjokolademousse

  1. Smelt sjokoladen i vannbad eller mikroovnen. Pisk fløten til krem. Knus eggeplommene og rør dem forsiktig inn i kremen.

  2. Rør tilslutt i sjokoladen når den er avkjølt. La det avkjøles i kjøleskapet i ca. 1 time før den fordeles over karamellen i glassene.

Pynt

  1. Rist mandlene gylne i tørr stekepanne på middels varme. Strø mandlene over de ferdig porsjonerte dessertene rett før servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Husk å beregne noen timer for desserten å stivne før du skal servere den. Du kan fint også lage den 1-2 dager i forveien.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter