Moccamousse

Moccamousse

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Kremet og herlig hjemmelaget sjokolademousse med karamell i bunnen.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Porsjonskåler

Karamell

2 dl brunt sukker
2 ½ dl TINE Kremfløte
1 ss TINE Meierismør
2 ts kakao

Sjokolademousse

150 g melkesjokolade
2 dl TINE Kremfløte
2 stk eggeplommer

Pynt

30 g mandelflak

Slik gjør du det

    1. Ha ingrediensene til karamellen i en kjele. Kok forsiktig i ca. 30 minutter. Hell noen cm i porsjonsglass eller skåler. La det avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet.
  1. Sjokolademousse

    1. Smelt sjokoladen i vannbad eller mikroovnen. Pisk fløten til krem. Knus eggeplommene og rør dem forsiktig inn i kremen.
    2. Rør tilslutt i sjokoladen. La det avkjøles i kjøleskapet i ca. 1 time før den fordeles over karamellen i glassene.
  2. Pynt

    1. Rist mandlene gylne i tørr stekepanne på middels varme. Strø mandlene over de ferdig porsjonerte dessertene rett før servering.
Tips!

Husk å beregne noen timer for desserten å stivne før du skal servere den. Du kan fint også lage den 1-2 dager i forveien.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Hilde

    3 måneder siden
    Jeg synes det er rart at dere kaller det moccamousse når det ikke er noe kaffe i den?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Hilde,

      Takk for innspillet ditt. Vi er enig med deg angående navn valget når det ikke er kaffe i den. Vi vil teste oppskriften og gjøre endringer underveis til det bedre :) Følg med å prøv den ut når oppskriften er klar!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat