Moccamousse

Moccamousse

4
40
Enkel30 min
Kremet og herlig hjemmelaget sjokolademousse med karamell i bunnen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Karamell

Sjokolademousse

Pynt

  • 30 g
    mandelflak

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha ingrediensene til karamellen i en kjele. Kok forsiktig i ca. 30 minutter. Hell noen cm i porsjonsglass eller skåler. La det avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet.

Sjokolademousse

  1. 2

    Smelt sjokoladen i vannbad eller mikroovnen. Pisk fløten til krem. Knus eggeplommene og rør dem forsiktig inn i kremen.

  2. 3

    Rør tilslutt i sjokoladen. La det avkjøles i kjøleskapet i ca. 1 time før den fordeles over karamellen i glassene.

Pynt

  1. 4

    Rist mandlene gylne i tørr stekepanne på middels varme. Strø mandlene over de ferdig porsjonerte dessertene rett før servering.

Tips

Husk å beregne noen timer for desserten å stivne før du skal servere den. Du kan fint også lage den 1-2 dager i forveien.

Del denne oppskriften: