Oppskrift på Moccamousse
0

Moccamousse

(37)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kremet og herlig hjemmelaget sjokolademousse med karamell i bunnen.

Antall porsjoner

Utstyr

Porsjonskåler

Ingredienser

Karamell

2 dlbrunt sukker
2 ½ dlTINE Kremfløte
1 ssTINE Meierismør
2 tskakao

Sjokolademousse

150 gmelkesjokolade
2 dlTINE Kremfløte
2 stkeggeplommer

Pynt

30 gmandelflak

Slik gjør du det

  • Karamell

    1. Ha ingrediensene til karamellen i en kjele. Kok forsiktig i ca. 30 minutter. Hell noen cm i porsjonsglass eller skåler. La det avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet.
  • Sjokolademousse

    1. Smelt sjokoladen i vannbad eller mikroovnen. Pisk fløten til krem. Knus eggeplommene og rør dem forsiktig inn i kremen.
    2. Rør tilslutt i sjokoladen. La det avkjøles i kjøleskapet i ca. 1 time før den fordeles over karamellen i glassene.
  • Pynt

    1. Rist mandlene gylne i tørr stekepanne på middels varme. Strø mandlene over de ferdig porsjonerte dessertene rett før servering.

Tips:

Husk å beregne noen timer for desserten å stivne før du skal servere den. Du kan fint også lage den 1-2 dager i forveien.

Kommentarer