
Gløggsjokolademousse med krydderristede pekannøtter
Gløggsmaken harmonerer godt med sjokolade, og smaken av krydder og nøtter kommer tydelig fram i denne deilige sjokolademoussen.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ristede nøtter
Fremgangsmåte
- 1
Kok opp 1 desiliter av fløten og gløggen. Ta kjelen av varmen.
- 2
Bryt sjokoladen i biter og la det smelte i blandingen. Avkjøl, gjerne i kjøleskap.
- 3
Visp resten av fløten til lett krem, og bland den med gløgg- og sjokoladefløten. Fortsett å vispe til kremen blir lett og luftig.
Ristede nøtter
- 4
Rist nøtter i tørr, varm panne og tilsett melis. La det smelte slik at det får fin farge. Bland i smør, kardemomme, kanel og ingefær og hell dette på bakepapir. Hakk det grovt når nøttene er avkjølt.
- 5
Fordel moussen i porsjonsglass eller kopper, og dryss ristede nøtter på toppen.
Tips
Husk at moussen må stå kjølig noen timer etter at den er ferdig laget. Desserten kan med fordel lages dagen før servering.