Tilslørte bondepiker
Klassisk gjenganger på dessertbordet er denne knasende gode desserten bestående av flere lag med eplemos, krem og kavring.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Eplemos
- 7 stykk eple, , eller ferdig eplemos
- 1 dl sukker
- 0.5 dl vann
Brødmiks
- 3 ss TINE® Meierismør
- 4 dl knust kavring, (evt. småkaker el. tørt brød)
- 3 ss sukker
- 0.5 ts malt kanel
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 1 ts vaniljesukker
Pynt
- 4 stykk sitronmelisseblad
Slik gjør du
1
Skrell epler, og kutt i biter. Ha eplebiter, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bli mos. Avkjøl mosen.
Brødmiks
1
Smelt smør i varm stekepanne. Bland sammen kavring/brødsmuler med sukker og kanel, og stek det gyllent og sprøtt, 3-5 minutter. Avkjøl.
TipsDu kan fint bruke knuste søt kjeks eller pepperkaker i stedet for brødmiks.
Tilslørte bondepiker
1
Pisk fløte og vaniljesukker til luftig krem. Anrett eplemos, krem og smuler lagvis i en dessertbolle eller porsjonsglass.
TipsDu kan lage den litt mer utradisjonnele varianten "Søkkrike bypiker" ved å bytte ut brødsmulene med karamelliserte mandler/nøtter og kremfløten med pisket seterrømme med vaniljesukker. Utrolig godt det også!