Byggrynskrem
Bruk byggryn i stedet for ris til middagen. Kjempegodt! Hvis du bruker tørre byggryn skal du legge dem til bløt dagen i forveien.
Enkel•1 t 10 min•4 personer
Ingredienser
Byggrynskrem
- 1 dl byggryn
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 2 ts sukker
- 1 ts vaniljesukker
Ferdiglaget rød saus
- 0.5 l Piano® Bringebærsaus
Eller lag din egen rød saus
- 1 dl vann
- 1 dl sukker
- 300 g frosne eller ferske bringebær
Slik gjør du
1
Legg gryn i bløt i vann kvelden i forveien.
2
Hell av bløtevannet og kok grynene myke i nytt vann i en kjele i ca. 1 time.
TipsEt godt husmorstips fra gamle dager: Bløtevannet du siler fra er supert å bruke som deigvæske i gjærbaksten.Den kan også gjerne fryses ned dersom du ønsker det.
3
Sil grynene godt av og avkjøl dem. Visp fløten med sukker og vaniljesukker til du får en luftig krem. Bland så grynene lett inn i kremen.
Rød saus
1
Mens grynene koker, lager du rød saus, eller du kan bruke Piano Bringebærsaus: Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp og du får en sukkerlake. Tilsett sukkerlaken i en food prosessor sammen med bær og kjør det hele sammen. Sil sausen før du serverer den, så slipper du å få steiner i sausen.
2
Server byggrynskremen med rød saus.
TipsAppelsinbåter er også veldig godt til byggrynskrem.