
Byggrynskrem
Bruk byggryn i stedet for ris til middagen. Kjempegodt! Hvis du bruker tørre byggryn skal du legge dem til bløt dagen i forveien.

Ingredienser
Antall porsjoner
4
Ferdiglaget rød saus
Eller lag din egen rød saus
Fremgangsmåte
- 1
Legg gryn i bløt i vann kvelden i forveien.
- 2
Hell av bløtevannet og kok grynene myke i nytt vann i en kjele i ca. 1 time.
Tips
Et godt husmorstips fra gamle dager: Bløtevannet du siler fra er supert å bruke som deigvæske i gjærbaksten.Den kan også gjerne fryses ned dersom du ønsker det.
- 3
Sil grynene godt av og avkjøl dem. Visp fløten med sukker og vaniljesukker til du får en luftig krem. Bland så grynene lett inn i kremen.
Rød saus
- 4
Mens grynene koker, lager du rød saus, eller du kan bruke Piano Bringebærsaus: Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp og du får en sukkerlake. Tilsett sukkerlaken i en food prosessor sammen med bær og kjør det hele sammen. Sil sausen før du serverer den, så slipper du å få steiner i sausen.
- 5
Server byggrynskremen med rød saus.
Tips
Appelsinbåter er også veldig godt til byggrynskrem.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



