Byggrynskrem

Byggrynskrem

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 70 min
Bruk byggryn i stedet for ris til middagen. Kjempegodt! Hvis du bruker tørre byggryn skal du legge dem til bløt dagen i forveien.

Ingredienser

Antall porsjoner

Byggrynskrem

1 dl byggryn
3 dl TINE Kremfløte
2 ts sukker
1 ts vaniljesukker

Ferdiglaget rød saus

½ l Piano Bringebærsaus

Eller lag din egen rød saus

1 dl vann
1 dl sukker
300 g frosne eller ferske bringebær

Slik gjør du det

    1. Legg gryn i bløt i vann kvelden i forveien.
    2. Hell av bløtevannet og kok grynene myke i nytt vann i en kjele i ca. 1 time.
      Tips!

      Et godt husmorstips fra gamle dager: Bløtevannet du siler fra er supert å bruke som deigvæske i gjærbaksten.Den kan også gjerne fryses ned dersom du ønsker det.

    3. Sil grynene godt av og avkjøl dem. Visp fløten med sukker og vaniljesukker til du får en luftig krem. Bland så grynene lett inn i kremen.
  1. Rød saus

    1. Mens grynene koker, lager du rød saus, eller du kan bruke Piano Bringebærsaus: Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp og du får en sukkerlake. Tilsett sukkerlaken i en food prosessor sammen med bær og kjør det hele sammen. Sil sausen før du serverer den, så slipper du å få steiner i sausen.
    2. Server byggrynskremen med rød saus.
Tips!

Appelsinbåter er også veldig godt til byggrynskrem.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sonja Endresen

    2 år siden
    Barndomsminner, denne desserten lager jeg ofte, og har laget den i dag.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Så hyggelig å høre at denne oppskriften bringer barndomsminnene tilbake, Sonja :) Ha en fin dag!

      Kommenter  (0)


  • Irene Lohne

    4 år siden
    Bare et spørsmål: hvorfor koker man ikke i det vannet grynene har ligget til bløt i? Ettersom bløtevannet var fint å bruke til andre ting... :-)

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Irene, Om du ikke ønsker å bruke bløtevannet til noe annet, kan du fint koke grynene i det. Da må du bare tilsette litt ekstra vann :) God påske!

      Kommenter  (0)


  • Thomas Lomundal

    5 år siden
    Artig å prøve en god gammel dessert. Likevel synes jeg 2, 5 dl fløte er for lite. Må minst ha 3 dl.

    Kommenter  (1)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Thomas! Takk for godt innspill. Vår matfaglige ressurs er helt enig med deg at 3 desiliter fungerer fint, så har endret i oppskriften.

      Kommenter  (3)

    • Børge Olsen

      4 år siden
      Fik som dessert på Hurtigruten d. 06/12/14 vi er fra Danmark, Kjæmpe fint, i dag d. 13/12/14 laver jeg det selv i Danmark. mums.

      Kommenter  (1)


  • Reidar Jenssen

    6 år siden
    Dette er bra: best å koke gryna i vann, ikke melk.De fleste bruker melk. TINEs oppskrift er best. Bryllupsdessert Hilsen kokken Reidar.

    Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat