Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Byggrynskrem

Enkel
1t 10min

Bruk byggryn i stedet for ris til middagen. Kjempegodt! Hvis du bruker tørre byggryn skal du legge dem til bløt dagen i forveien.

3.7
(35)
Next ImageByggrynskrem

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Byggrynskrem

1 dl
byggryn
2 ts
sukker
1 ts
vaniljesukker

Ferdiglaget rød saus

Eller lag din egen rød saus

1 dl
vann
1 dl
sukker
300 g
frosne eller ferske bringebær

Fremgangsmåte

  1. Legg gryn i bløt i vann kvelden i forveien.

  2. Hell av bløtevannet og kok grynene myke i nytt vann i en kjele i ca. 1 time.

    Tips

    Et godt husmorstips fra gamle dager: Bløtevannet du siler fra er supert å bruke som deigvæske i gjærbaksten.Den kan også gjerne fryses ned dersom du ønsker det.

  3. Sil grynene godt av og avkjøl dem. Visp fløten med sukker og vaniljesukker til du får en luftig krem. Bland så grynene lett inn i kremen.

Rød saus

  1. Mens grynene koker, lager du rød saus, eller du kan bruke Piano Bringebærsaus: Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp og du får en sukkerlake. Tilsett sukkerlaken i en food prosessor sammen med bær og kjør det hele sammen. Sil sausen før du serverer den, så slipper du å få steiner i sausen.

  2. Server byggrynskremen med rød saus.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Appelsinbåter er også veldig godt til byggrynskrem.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter