Byggrynskrem

(24)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Bruk byggryn i stedet for ris til middagen. Kjempegodt! Hvis du bruker tørre byggryn skal du legge dem til bløt dagen i forveien.

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Byggrynskrem

1 dlbyggryn
3 dlTINE Kremfløte
2 tssukker
1 tsvaniljesukker

Ferdiglaget rød saus

½ lPiano Bringebærsaus

Eller lag din egen rød saus

1 dlvann
1 dlsukker
300 gfrosne eller ferske bringebær

Slik gjør du det

  • Byggrynskrem

    1. Legg gryn i bløt i vann kvelden i forveien.
    2. Hell av bløtevannet og kok grynene myke i nytt vann i en kjele i ca. 1 time.
    3. Sil grynene godt av og avkjøl dem. Visp fløten med sukker og vaniljesukker til du får en luftig krem. Bland så grynene lett inn i kremen.
  • Rød saus

    1. Mens grynene koker, lager du rød saus, eller du kan bruke Piano Bringebærsaus: Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp og du får en sukkerlake. Tilsett sukkerlaken i en food prosessor sammen med bær og kjør det hele sammen. Sil sausen før du serverer den, så slipper du å få steiner i sausen.
    2. Server byggrynskremen med rød saus.

Tips:

Appelsinbåter er også veldig godt til byggrynskrem.

Kommentarer

  Legg til kommentar