Byggrynskrem

Byggrynskrem

8
26
Enkel70 min
Bruk byggryn i stedet for ris til middagen. Kjempegodt! Hvis du bruker tørre byggryn skal du legge dem til bløt dagen i forveien.

Ingredienser

Antall porsjoner

Byggrynskrem

Ferdiglaget rød saus

Eller lag din egen rød saus

  • 1 dl
    vann
  • 1 dl
    sukker
  • 300 g
    frosne eller ferske bringebær

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg gryn i bløt i vann kvelden i forveien.

  2. 2

    Hell av bløtevannet og kok grynene myke i nytt vann i en kjele i ca. 1 time.

    Tips

    Et godt husmorstips fra gamle dager: Bløtevannet du siler fra er supert å bruke som deigvæske i gjærbaksten.Den kan også gjerne fryses ned dersom du ønsker det.

  3. 3

    Sil grynene godt av og avkjøl dem. Visp fløten med sukker og vaniljesukker til du får en luftig krem. Bland så grynene lett inn i kremen.

Rød saus

  1. 4

    Mens grynene koker, lager du rød saus, eller du kan bruke Piano Bringebærsaus: Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp og du får en sukkerlake. Tilsett sukkerlaken i en food prosessor sammen med bær og kjør det hele sammen. Sil sausen før du serverer den, så slipper du å få steiner i sausen.

  2. 5

    Server byggrynskremen med rød saus.

Tips

Appelsinbåter er også veldig godt til byggrynskrem.

Del denne oppskriften: