Byggrynskrem

Byggrynskrem

8
  • Enkel
  • 70 min
Bruk byggryn i stedet for ris til middagen. Kjempegodt! Hvis du bruker tørre byggryn skal du legge dem til bløt dagen i forveien.

Ingredienser

Byggrynskrem

1 dl byggryn
3 dl TINE Kremfløte
2 ts sukker
1 ts vaniljesukker

Ferdiglaget rød saus

½ l Piano® Bringebærsaus

Eller lag din egen rød saus

1 dl vann
1 dl sukker
300 g frosne eller ferske bringebær

Slik gjør du det

    1. Legg gryn i bløt i vann kvelden i forveien.
    2. Hell av bløtevannet og kok grynene myke i nytt vann i en kjele i ca. 1 time.
      Tips

      Et godt husmorstips fra gamle dager: Bløtevannet du siler fra er supert å bruke som deigvæske i gjærbaksten.Den kan også gjerne fryses ned dersom du ønsker det.

    3. Sil grynene godt av og avkjøl dem. Visp fløten med sukker og vaniljesukker til du får en luftig krem. Bland så grynene lett inn i kremen.
  1. Rød saus

    1. Mens grynene koker, lager du rød saus, eller du kan bruke Piano Bringebærsaus: Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp og du får en sukkerlake. Tilsett sukkerlaken i en food prosessor sammen med bær og kjør det hele sammen. Sil sausen før du serverer den, så slipper du å få steiner i sausen.
    2. Server byggrynskremen med rød saus.
Tips

Appelsinbåter er også veldig godt til byggrynskrem.

Kommentarer

  • Sonja Endresen

    3 år siden
    Barndomsminner, denne desserten lager jeg ofte, og har laget den i dag.

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Så hyggelig å høre at denne oppskriften bringer barndomsminnene tilbake, Sonja :) Ha en fin dag!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat