Hjemmelagd mandelkjernepudding

Hjemmelagd mandelkjernepudding

9
 • Enkel
 • 30 min
Barndomsminnene kommer strømmende mens du spiser denne gode mandelkjernepuddingen, eller mandelpudding som mange kaller den.

Ingredienser

Mandelkjernepudding

5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dl TINE Kremfløte
75 g maisenna
1 dl sukker
2 stk egg
75 g mandler
3 stk mandeldråper (kan sløyfes)

Ferdig rød saus

½ l Piano® Bringebærsaus

Eller hjemmelagd rød saus

½ l blanding av solbærsaft og vann (ev. annen rød saft)
2 ss sukker
1 ss potetmel
3 ss vann til å røre ut potetmel

Pynt (kan sløyfes)

6 stk jordbær
1 stk appelsin (skrelte og i båter)
6 stk sitronmelisseblader

Slik gjør du det

  1. Start med å blande melk, fløte og maisenna i en kjele. La det få et oppkok mens du rører konstant. Skru ned varmen, ha i sukker og la det småkoke ytterligere i noen minutter mens du fortsetter å røre.
  2. Ta kjelen av platen. Visp lett sammen egg og tilsett dette til fløteblandingen sammen med grovhakkede mandler og eventuelt noen dråper mandelessens dersom du ønsker en mer fremtredende smak. Du må gjerne bruke skåldede mandler (se tips-felt for fremgangsmåte).
 1. Rød saus

  1. Spar tid ved å bruke vår smakfulle og ferdiglagde Piano Bringebærsaus, eller du kan lage rød saus fra bunnen av. Slik gjør du det: Bland saft og vann slik at det smaker som litt sterk, god saft. Hvis du ønsker en søtere variant, kan du tilsette litt sukker. Kok opp blandingen i en kjele.
  2. Rør sammen potetmel og vann til du får en klumfri jevning. Trekk kjelen fra platen når det har kokt opp og tilsett deretter jevningen i en tynn stråle mens du rører. Sausen skal være jevn og fyldig og ikke for tykk. Er den for tykk, kan du tilsette litt mer vann. La igjen blandingen få et rask oppkok før du setter den til side for å avkjøles.
 2. Pynt (kan sløyfes)

  1. Avkjøl desserten og server den med rød saus og pynt gjerne med noen delte jordbær, skrelte appelsiner i båter og grønne sitronmelisseblader.
Tips!

Slik skålder du mandler:

Kok opp vann og mandler i en gryte og la det småkoke i 5 - 10 minutter. Sil av vannet og gni av skallet på mandlene. Skyll i kaldt vann.

Kommentarer

 • Kjersti

  4 år siden
  Kan denne lages noen dager i forveien? Hvor lenge tåler den å stå?

   (2)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   4 år siden
   Hei Kjersti, Du kan fint lage mandelkjernepuddingen noen dager i forveien. Dersom du pakker den godt inn og oppbevarer den i kjøleskapet, så kan den fint stå i en uke. Lykke til :)

    (2)


 • kokkelærling

  5 år siden
  stivner denne slik som mandelpudding man får kjøpt? skal den da settes til avkjøling?

   (18)

  • kokkelærling

   5 år siden
   da mener jeg sånn man får kjøpt ferdig fra piano f.eks. får denne oppskriften samme konsistens?

    (0)

   • Ragnar

    4 år siden
    Du kan bruke litt gelatin hvis du ønsker den stiv som kjøpepuddingen, Jeg brukte 5 ark og for meg ble det en perfekt konsistens

     (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

     4 år siden
     Hei Ragnar, Takk for godt innspill og tips :)

      (0)

   • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

    5 år siden
    Hei, Denne mandelpuddingen blir noe mer grøtaktig på grunn av de grovhakkede mandlene, som igjen gir en god smak. Bildet til oppskriften gir en god pekepinn på hvordan den blir :) Gi oss gjerne en tilbakemelding om du lager oppskriften.

     (3)


 • Tone

  6 år siden
  Når skal sukkeret i???

   (0)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   6 år siden
   Hei Tone! Takk for at du gjorde oss oppmerksom på at sukkeret har falt ut av fremgangsmåten. Jeg har nå rettet det opp. Sukkeret skal i etter at du har latt væsken og maisenna få et oppkok, som beskrevet nå i teksten. Ha en fin dag videre!

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat