Håndkle og blad
Hjemmelagd mandelkjernepudding
(4444)

Hjemmelagd mandelkjernepudding

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Barndomsminnene kommer strømmende mens du spiser denne gode mandelkjernepuddingen, eller mandelpudding som mange kaller den.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Mandelkjernepudding

5 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dlTINE Kremfløte
75 gmaisenna
1 dlsukker
2 stkegg
75 gmandler
3 stkmandeldråper (kan sløyfes)

Ferdig rød saus

½ lPiano Bringebærsaus

Eller hjemmelagd rød saus

½ lblanding av solbærsaft og vann (ev. annen rød saft)
2 sssukker
1 sspotetmel
3 ssvann til å røre ut potetmel

Pynt (kan sløyfes)

6 stkjordbær
appelsin (skrelte og i båter)
6 stksitronmelisseblader
BladBlad

Slik gjør du det

 • Mandelkjernepudding

  1. Start med å blande melk, fløte og maisenna i en kjele. La det få et oppkok mens du rører konstant. Skru ned varmen, ha i sukker og la det småkoke ytterligere i noen minutter mens du fortsetter å røre.
  2. Ta kjelen av platen. Visp lett sammen egg og tilsett dette til fløteblandingen sammen med grovhakkede mandler og eventuelt noen dråper mandelessens dersom du ønsker en mer fremtredende smak. Du må gjerne bruke skåldede mandler (se tips-felt for fremgangsmåte).
 • Rød saus

  1. Spar tid ved å bruke vår smakfulle og ferdiglagde Piano Bringebærsaus, eller du kan lage rød saus fra bunnen av. Slik gjør du det: Bland saft og vann slik at det smaker som litt sterk, god saft. Hvis du ønsker en søtere variant, kan du tilsette litt sukker. Kok opp blandingen i en kjele.
  2. Rør sammen potetmel og vann til du får en klumfri jevning. Trekk kjelen fra platen når det har kokt opp og tilsett deretter jevningen i en tynn stråle mens du rører. Sausen skal være jevn og fyldig og ikke for tykk. Er den for tykk, kan du tilsette litt mer vann. La igjen blandingen få et rask oppkok før du setter den til side for å avkjøles.
 • Pynt (kan sløyfes)

  1. Avkjøl desserten og server den med rød saus og pynt gjerne med noen delte jordbær, skrelte appelsiner i båter og grønne sitronmelisseblader.
Blått hjerte
Tips!

Slik skålder du mandler:

Kok opp vann og mandler i en gryte og la det småkoke i 5 - 10 minutter. Sil av vannet og gni av skallet på mandlene. Skyll i kaldt vann.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat