
Semulepudding med rød saus
Oppskrift på en dessertklassiker fra gamledager. I motsetning til hverdags var det bare til søndagsdesserten man kunne unne seg egg i semulepuddingen.

Ingredienser
Antall porsjoner
Semulepudding
Rød saus
Eller lag din egen rød saus
Fremgangsmåte
- 1
Bland kald melk og semulegryn i en kjele og rør til det koker. La grøten småkoke i ca. 15 minutter til grynene er møre.
- 2
Visp sammen sukker og egg i en bolle. Hell litt varm grøt i bollen under stadig røring. Hell eggeblandingen tilbake i grøtkjelen og gi alt et raskt oppkok under røring. Smak puddingen til med mandeldråper.
- 3
Hell puddingen i en glassbolle. Dryss gjerne på litt sukker, slik at det ikke dannes snerk oppå. La stå på et kaldt sted til den har stivnet.
Hjemmelaget rød saus
- 4
Bland saft og vann slik at det smaker godt, gjerne litt sterkt. Kok opp blandingen med sukker, om ønskelig, i en kjele.
- 5
Rør sammen potetmel og vann til en jevning. Trekk kjelen fra platen når den har kokt opp og tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle mens du rører. Sausen skal være jevn og fyldig og ikke for tykk.
- 6
La igjen blandingen får et raskt oppkok.
- 7
Server sausen godt avkjølt eller server puddingen med ferdiglaget Piano Bringebærsaus.
Tips
Semule er laget av hvete. Hvis du har glutenallergi, kan polentagryn brukes som alternativ. De er laget av mais.