Skip to main content

Marte Knipe med kirsebærsaus

Enkel
25min

Marte Knipe er en god og gammeldags dessert som har fått navnet fordi det skulle "knipes" på ingrediensene.

3.5
(35)
Next ImageMarte Knipe med kirsebærsaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Marte Knipe

1 l
TINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen variant
1 dl
sagogryn
0.5 dl
rosiner
2 ss
sukker
0.5 dl
skåldede mandler
2 ts
dråpe romessens

Rød saus

Eller lag egen kirsebærsaus

300 g
fryste kirsebær
4 dl
vann
4 ss
sukker
2 ss
potetmel
6 ss
vann til å røre ut potetmel

Dryss

1 dl
skåldede, grovhakkede mandler

Fremgangsmåte

  1. Bland melk og sagogryn i en kjele. Rør til blandingen koker opp over middels varme. La blandingen småkoke ca. 15 minutter på lav til middels varme.

  2. Tilsett rosiner, sukker, mandler og romessens. Hell grøten i en serveringsbolle eller porsjonsformer og la den avkjøles en god stund før servering.

Kirsebærsaus

  1. Ha fryste bær i en kjele sammen med vann og sukker. Kok et par minutter. Bland potetmel og vann til du får en klumpfri jevning. Trekk kjelen av platen og rør i jevning i en tynn stråle under røring til det blir en fyldig og glatt saus. La sausen få et raskt oppkok (den må ikke koke lenge) igjen før den avkjøles og serveres.

Ved servering

  1. Server Marte Knipe med rød saus og dryss av mandler på.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan bruke vår nydelige, ferdiglagde Piano Bringebærsaus eller lage hjemmelaget kirsebærsaus.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter