
Marte Knipe med kirsebærsaus
Marte Knipe er en god og gammeldags dessert som har fått navnet fordi det skulle "knipes" på ingrediensene.

Ingredienser
Antall porsjoner
Marte Knipe
Rød saus
Eller lag egen kirsebærsaus
Dryss
Fremgangsmåte
- 1
Bland melk og sagogryn i en kjele. Rør til blandingen koker opp over middels varme. La blandingen småkoke ca. 15 minutter på lav til middels varme.
- 2
Tilsett rosiner, sukker, mandler og romessens. Hell grøten i en serveringsbolle eller porsjonsformer og la den avkjøles en god stund før servering.
Kirsebærsaus
- 3
Ha fryste bær i en kjele sammen med vann og sukker. Kok et par minutter. Bland potetmel og vann til du får en klumpfri jevning. Trekk kjelen av platen og rør i jevning i en tynn stråle under røring til det blir en fyldig og glatt saus. La sausen få et raskt oppkok (den må ikke koke lenge) igjen før den avkjøles og serveres.
Ved servering
- 4
Server Marte Knipe med rød saus og dryss av mandler på.
Tips
Du kan bruke vår nydelige, ferdiglagde Piano Bringebærsaus eller lage hjemmelaget kirsebærsaus.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



