Skip to main content

Fortånnagraut fra Orkdal

Middels
55min

Ekte norsk tradisjonskost; fortennagraut, fortinnagraut eller onnegraut. Byggmelsgrøt under med god rømmegrøt på toppen.

4.2
(19)
Next ImageFortånnagraut fra Orkdal

Ingredienser

Antall porsjoner

Grynmelsgrøt/byggmelsgrøt:

5 dl
byggmel
2 ts
salt

Rømmegrøt:

2.5 dl
TINE® Seterrømme eller Lettrømme
1 dl
hvetemel
2.5 dl
0.5 ts
salt

Tilbehør:

2 ss
sukker
2 ts
kanel

Fremgangsmåte

  1. Bland mel og litt av melken. Rør godt for å få bort alle klumper før du tilsetter resten av den kalde melken. Kok opp ved svak varme. Kok grøten ca. 15 minutter. Smak til med salt rett før servering.

Rømmegrøt:

  1. Kok først rømme under lokk i 2 minutter på middels varme. Bland så i halvparten av melet og rør godt. Etter en stund kommer det frem smør. Skum av smøret og bland i resten av melet. Spe med melk og ha til slutt i i salt.

  2. Ha grynmelsgrøt på en tallerken og dekk med et lag rømmegrøt. Server med smør, sukker og kanel.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Vet du at dersom du koker grøt på skummet melk, setter grøten seg lettere fast i bunnen av gryta enn dersom du bruker TineMelk Hel eller Lett?

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter