
Fortånnagraut fra Orkdal
Ekte norsk tradisjonskost; fortennagraut, fortinnagraut eller onnegraut. Byggmelsgrøt under med god rømmegrøt på toppen.

Ingredienser
Antall porsjoner
Rømmegrøt:
Fremgangsmåte
- 1
Bland mel og litt av melken. Rør godt for å få bort alle klumper før du tilsetter resten av den kalde melken. Kok opp ved svak varme. Kok grøten ca. 15 minutter. Smak til med salt rett før servering.
Rømmegrøt:
- 2
Kok først rømme under lokk i 2 minutter på middels varme. Bland så i halvparten av melet og rør godt. Etter en stund kommer det frem smør. Skum av smøret og bland i resten av melet. Spe med melk og ha til slutt i i salt.
- 3
Ha grynmelsgrøt på en tallerken og dekk med et lag rømmegrøt. Server med smør, sukker og kanel.
Tips
Vet du at dersom du koker grøt på skummet melk, setter grøten seg lettere fast i bunnen av gryta enn dersom du bruker TineMelk Hel eller Lett?
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



