Skip to main content

Svigermors rømmegrøt

Middels
25min

Enkelte steder, særlig på Vestlandet, ble rømmegrøten kokt med semulegryn. I denne oppskriften bruker vi skummet melk.

3.8
(89)
Next ImageSvigermors rømmegrøt

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

0.75 dl
semulegryn
1.5 dl
hvetemel
0.5 ts
salt
2 ts
kanel
2 ss
sukker

Fremgangsmåte

  1. Kok først semulegrøt av semulegryn og skummet melk.

  2. Kok deretter grøt av rømme og mel til smøret kommer fram, men ta det ikke av platen.

  3. Bland semulegrøten øsevis i rømmegrøten. La den koke opp under hver speing. Den blandede grøten skal da igjen gi fra seg smør. Ta det ikke av. Det skal være i grøten.

  4. Smak grøten til med salt og server den rykende varm med kanel og sukker.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis det skal bli ekte rømmegrøt, må du bruke seterrømme, og gjerne erstatte skummet melk med helmelk.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter