
Trønderrose
Middels•95 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 ghvetemel (ca.)
-
60 gsukker
-
100 g
-
½ tssalt
-
1 ½ tsrevet sitronskall
-
2 ½ dl
-
1 stkegg
-
25 ggjær
Fyll:
-
2 ½ sshalvsmeltet TINE® Meierismør
-
2 ½ sssukker
-
1 tsmalt kanel
-
1 dlrosiner (ca.)
-
¾ dlhakkede mandler
Pynt:
-
1 stksammenvispet egg
-
1 sshakkede mandler
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Smuldre hvetemel og sukker i en bolle med smøret til du får en grynete masse. Tilsett salt og revet sitronskall.
-
3
Varm melken til den er fingervarm (ca. 37 ºC). Rør gjæren ut i melken og bland med sammenpisket egg.
-
4
Rør væsken inn i melet og elt til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. Sett deigen til heving under plast ca. 30 minutter.
-
5
Ta deigen opp på bakebordet. Trill den ut til en ca. 1 meter lang pølse. Kjevle pølsen ut slik at den blir ca. 25 cm bred.
-
6
Rør sammen smør, sukker og kanel, og smør dette på deigen. Dryss mandler og rosiner over. Rull deigen fast sammen til en rund pølse.
-
7
Skjær deiglengden i to langsetter. Sno de to delene sammen slik at snittflatene vender opp. Legg deigen som en rund eller oval krans på stekeplaten.
-
8
Etterhev kransen på et lunt sted i ca. 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg og strø på hakkede mandler.
-
9
Stek kransen i 25 - 30 minutter og avkjøl på rist.