Smørboller med vanilje og bær
Enkel• min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Bolledeig
-
25 ggjær
-
2 ½ dl
-
75 g
-
½ dlsukker
-
¼ tssalt
-
7 ½ dlhvetemel
Fyll
-
100 gkjøleskapskaldt TINE® Meierismør
-
2 sssukker
-
1 tsvaniljesukker
-
1 stksitron (revet skall av)
-
20 stkbringebær
-
1 stksammenvispet egg
Slik gjør du det
-
1
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken. Varm til fingervarmt, ca 37 °C.
-
2
Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i sukker og salt og så mye mel at deigen blir passe fast og ikke klisser.
-
3
Sett deigen til heving på lunt sted i ca 30 minutter. Sett stekeovnen ved 225 °C.
-
4
Ha deigen på bakebordet og trill deigen ut til en pølse. Del i 20 biter og trill runde boller. Legg dem på en stekeplate dekket med bakepapir. Hev under plast i ca 30 minutter. Skjær smøret i 20 små biter.
-
5
Bland sukker, vaniljesukker og sitronskall. Gjør et hull med fingrene ned i bollene og legg i en bit smør, blandingen av sukker, vaniljesukker og sitronskall og et bringebær.
-
6
Pensle med sammenvispet egg og stek bollene midt i ovnen i 7 – 9 minutter. Avkjøl på rist. Server gjerne med melisglasur.