Søtt stablebrød

Søtt stablebrød

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 200 min
  • 30 min
Dette er en morsom måte å bake bollebrød på. I vårt sweet pull apart bread er det sjokolade mellom lagene.

Antall stykker

Ingredienser

70 g TINE Meierismør
3 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 g gjær
1 stk egg
10 dl hvetemel
1 ts salt
1 dl sukker
250 g sjokoladepålegg

Til pensling

1 stk egg

Slik gjør du det

    1. Smelt smør, tilsett melk og rør ut gjæren. Tilsett egg og elt inn mel, salt og sukker. Elt i 10 minutter, gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
      Tips!

      Jo bedre og lenger deigen blir eltet, jo luftigere blir sluttresultatet.

    2. La deigen heve tildekket i ca. 1 time eller til den har doblet seg i størrelse. Del deigen i to og kjevle ut hvert emne til et rektangel med ca. 0,5 cm tykkelse på et melet bord.
    3. Smør halvparten av sjokaden utover hvert rektangel. Del hvert emne i lange strimler på ca. 12 centimeter og legg dem lagvis på toppen av hverandre slik at det er sjokolade mellom hvert lag. Del så i kvadrater på tvers.
    4. Plasser de kvadratiske skivene stående tett i tett i en smurt brødform, ca. 10x26 cm. Gjenta med den andre deigen. La brødene heve tildekket i 1 time.
    5. Sett ovnen på 200 °C. Pisk egg lett og pensle overflaten på brødet. Stek i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl i formen.
Tips!

Stablebrødet kan også fylles med kanel og sukker, syltetøy, karamell eller revet sjokolade.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Maia

    11 måneder siden
    Det første jeg tenkte på da jeg så bildet, var at det var en eplekake. Derfor dette forslaget; legg tynne epleskiver med sukker og kanel i mellom lagene.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Det er nok en god kombinasjon, Maia :)

      Gi oss gjerne en tilbakemelding etter du har prøvd det ut! God bakst.

      Kommenter  (0)


  • Linn

    11 måneder siden
    Hei.. Så digg ut dette. Hvilken sjokoladepålegg har dere brukt?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Linn,

      Du kan bruke hvilket som helst sjokoladepålegg du foretrekker :) God bakst!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat