Søtt stablebrød
Dette er en morsom måte å bake bollebrød på. I vårt sweet pull apart bread er det sjokolade mellom lagene.
Enkel•3 t 20 min•2 personer
Ingredienser
- 70 g TINE® Meierismør
- 3.5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 50 g gjær
- 1 stykk egg
- 10 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 1 dl sukker
- 250 g sjokoladepålegg
Slik gjør du
1
Smelt smør, tilsett melk og rør ut gjæren. Tilsett egg og elt inn mel, salt og sukker. Elt i 10 minutter, gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
TipsJo bedre og lenger deigen blir eltet, jo luftigere blir sluttresultatet.
2
La deigen heve tildekket i ca. 1 time eller til den har doblet seg i størrelse. Del deigen i to og kjevle ut hvert emne til et rektangel med ca. 0,5 cm tykkelse på et melet bord.
3
Smør halvparten av sjokaden utover hvert rektangel. Del hvert emne i lange strimler på ca. 12 centimeter og legg dem lagvis på toppen av hverandre slik at det er sjokolade mellom hvert lag. Del så i kvadrater på tvers.
4
Plasser de kvadratiske skivene stående tett i tett i en smurt brødform, ca. 10x26 cm. Gjenta med den andre deigen. La brødene heve tildekket i 1 time.
5
Sett ovnen på 200 °C. Pisk egg lett og pensle overflaten på brødet. Stek i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl i formen.
TipsStablebrødet kan også fylles med kanel og sukker, syltetøy, karamell eller revet sjokolade.