Søtt stablebrød

(0)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Dette er en morsom måte å bake bollebrød på. I vårt sweet pull apart bread er det sjokolade mellom lagene.

Antall stykker

2

Ingredienser

70 gTINE Meierismør
3 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 ggjær
1 stkegg
10 dlhvetemel
1 tssalt
1 dlsukker
250 gsjokoladepålegg

Til pensling

1 stkegg
 Les kommentarer (4) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Smelt smør, tilsett melk og rør ut gjæren. Tilsett egg og elt inn mel, salt og sukker. Elt i 10 minutter, gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok.

      Tips:

      Jo bedre og lenger deigen blir eltet, jo luftigere blir sluttresultatet.

    2. La deigen heve tildekket i ca. 1 time eller til den har doblet seg i størrelse. Del deigen i to og kjevle ut hvert emne til et rektangel med ca. 0,5 cm tykkelse på et melet bord.
    3. Smør halvparten av sjokaden utover hvert rektangel. Del hvert emne i lange strimler på ca. 12 centimeter og legg dem lagvis på toppen av hverandre slik at det er sjokolade mellom hvert lag. Del så i kvadrater på tvers.
    4. Plasser de kvadratiske skivene stående tett i tett i en smurt brødform, ca. 10x26 cm. Gjenta med den andre deigen. La brødene heve tildekket i 1 time.
    5. Sett ovnen på 200 °C. Pisk egg lett og pensle overflaten på brødet. Stek i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl i formen.

Tips:

Stablebrødet kan også fylles med kanel og sukker, syltetøy, karamell eller revet sjokolade.

Kommentarer

  Legg til kommentar