Søte boller med Cottage Cheese
Cottage Cheese gir ekstra saftig bakst som her i boller med honning, vaniljestang og tranebær. Du vil bli overrasket hvor gode de er, og det helt uten sukker!
Enkel•1 t 30 min•12 personer
Ingredienser
- 150 g TINE® Cottage Cheese Mager Vanilje UTEN
- 1.5 dl flytende honning
- 6 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 1 pakke fersk gjær, à 50 gram
- 900 g hvetemel
- 1 stykk vaniljestang
- 100 g tørkede ferske tranebær
Til pensling
- 1 stykk eggeplomme
- 1 ss TINE® Lettmelk 1,0 % fett
Slik gjør du
1
Kjør Cottage Cheese og honning til en glatt masse, i blender eller hurtighakke.
2
Splitt vaniljestangen på tvers, skrap ut frøene og ha det i en kjele med melken. Varm opp til ca. 37 °C. Rør ut gjæren i litt av den lunkne melka. Ha det i en bakebolle, tilsett resten av melken, Cottage Cheese-blandingen og melet. Elt til deigen så vidt slipper bollen, men fortsatt er litt klissete. Juster eventuelt med litt mer mel.
TipsBare MÅ du ha kardemomme i bolledeig tilsett ca. ½ ts per kilo mel.
3
Dekk til med plast og la deigen heve til dobbel størrelse (ca. 40 min) på et lunt sted.
4
Forvarm stekeovnen til 225 °C.
5
Ha deigen på melet bakebord, tilsett tranebær og del i ca. 12 emner. Trill ut til jevne boller. Pass på at det ikke kommer for mye tranebær i ytterflaten på bollene, da det har lett for å svi seg. Sett bollene på smurt stekebrett. Dekk til med litt plastfolie og etterhev 15-20 minutter på et lunt sted.
6
Visp sammen egg og melk, pensle bollene og stek på midterste rille, 10-12 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
TipsDu kan fint erstatte tranebær med tørket aprikos eller rosiner.