Skip to main content

Søte boller med Cottage Cheese

Enkel
1t 30min

Cottage Cheese gir ekstra saftig bakst som her i boller med honning, vaniljestang og tranebær. Du vil bli overrasket hvor gode de er, og det helt uten sukker!

3.7
(113)
Next ImageSøte boller med Cottage Cheese

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1.5 dl
flytende honning
1 pakke
fersk gjær à 50 gram
900 g
hvetemel
1 stk
vaniljestang
100 g
tørkede ferske tranebær

Til pensling

1 stk
eggeplomme

Fremgangsmåte

  1. Kjør Cottage Cheese og honning til en glatt masse, i blender eller hurtighakke.

  2. Splitt vaniljestangen på tvers, skrap ut frøene og ha det i en kjele med melken. Varm opp til ca. 37 °C. Rør ut gjæren i litt av den lunkne melka. Ha det i en bakebolle, tilsett resten av melken, Cottage Cheese-blandingen og melet. Elt til deigen så vidt slipper bollen, men fortsatt er litt klissete. Juster eventuelt med litt mer mel.

    Tips

    Bare MÅ du ha kardemomme i bolledeig tilsett ca. ½ ts per kilo mel. 

  3. Dekk til med plast og la deigen heve til dobbel størrelse (ca. 40 min) på et lunt sted.

  4. Forvarm stekeovnen til 225 °C.

  5. Ha deigen på melet bakebord, tilsett tranebær og del i ca. 12 emner. Trill ut til jevne boller. Pass på at det ikke kommer for mye tranebær i ytterflaten på bollene, da det har lett for å svi seg. Sett bollene på smurt stekebrett. Dekk til med litt plastfolie og etterhev 15-20 minutter på et lunt sted.

  6. Visp sammen egg og melk, pensle bollene og stek på midterste rille, 10-12 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan fint erstatte tranebær med tørket aprikos eller rosiner.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter