Påskesnurrer

Påskesnurrer

6
37
Enkel90 min
Ser ut som kanelboller, eller kanelsnurrer, men istedenfor kanel er dette deilig gjærbakst fylt med solfylt appelsinsirup og søte rosiner.

Ingredienser

Antall stykker

Fyll

Slik gjør du det

 1. 1

  Skjær smør i terninger og la stå i romtemperatur. Ha hvetemel, sukker, salt og egg i en bakebolle. Smuldre gjæren i. Kjør blandingen forsiktig i en kjøkkenmaskin med eltekrok mens du sper med melk og juice.

 2. 2

  Elt deigen til den er smidig og slipper bollen, ca. 10 minutter. Tilsett romtemperert smør og elt deigen glatt, ca. 2 minutter. Dekk bakebollen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 1,5 time.

 3. 3

  Kok opp Sunniva appelsinjuice og sukker til en tykk sirup, omtrent 15 minutter. Avkjøl litt og rør inn smøret til en tykk saus. La fyllet avkjøle seg helt.

 4. 4

  Ha deigen på et melet bakebord og kjevle til en firkantet leiv. Smør appelsinfyll på, riv over skallet fra appelsin (vask skallet godt først) og strø på rosiner.

 5. 5

  Rull sammen som en rullekake og skjær tykke skiver. Legg med snittflaten opp på bakepapirkledd stekebrett med god plass mellom hver bolle. Etterhev til dobbel størrelse, ca. 20 minutter.

 6. 6

  Sett ovnen på 220 °C og pensle bollene med sammenvispet egg. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl bollene på rist. Dryss over melis ved servering.

Tips

Får du for mange boller bør du fryse dem ned så snart de er avkjølt. Da holder de seg best til du kan nyte dem en annen dag.

Del denne oppskriften: