Påskesnurrer
Enkel•90 min10 min
Ingredienser
Antall stykker
-
200 g
-
1 kghvetemel
-
2 ½ dlsukker
-
1 tssalt
-
2 stkegg
-
25 gfersk gjær
-
3 dl
-
2 dl
Fyll
-
3 dl
-
2 dlsukker
-
50 g
-
1 stkappelsin
-
2 dlrosiner
-
1 stkegg til pensling
-
3 ssmelis
Slik gjør du det
-
1
Skjær smør i terninger og la stå i romtemperatur. Ha hvetemel, sukker, salt og egg i en bakebolle. Smuldre gjæren i. Kjør blandingen forsiktig i en kjøkkenmaskin med eltekrok mens du sper med melk og juice.
-
2
Elt deigen til den er smidig og slipper bollen, ca. 10 minutter. Tilsett romtemperert smør og elt deigen glatt, ca. 2 minutter. Dekk bakebollen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 1,5 time.
-
3
Kok opp Sunniva appelsinjuice og sukker til en tykk sirup, omtrent 15 minutter. Avkjøl litt og rør inn smøret til en tykk saus. La fyllet avkjøle seg helt.
-
4
Ha deigen på et melet bakebord og kjevle til en firkantet leiv. Smør appelsinfyll på, riv over skallet fra appelsin (vask skallet godt først) og strø på rosiner.
-
5
Rull sammen som en rullekake og skjær tykke skiver. Legg med snittflaten opp på bakepapirkledd stekebrett med god plass mellom hver bolle. Etterhev til dobbel størrelse, ca. 20 minutter.
-
6
Sett ovnen på 220 °C og pensle bollene med sammenvispet egg. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl bollene på rist. Dryss over melis ved servering.