
Rundstykker med gulrot
Disse halvgrove rundstykkene med gulrot i deigen er fylt med kremost og frø. Og de er knasende gode!

Ingredienser
Antall porsjoner
18
Ingredienser
Fyll
Fremgangsmåte
- 1
Smelt smør, hell i melk og varm til lunken. Ha mel og salt i en bakebolle, smuldre i gjær og kjør sakte med en kjøkkenmaskin med eltekrok mens smør og melk helles gradvis i mens maskinen går. Elt til en smidig deig, ca. 10 minutter.
- 2
Elt inn havregryn og revet gulrot. Dekk til deigen og la den heve i 1,5 time eller til dobbel i størrelse. Ha deigen ut på et melet bord og kjevle ut til et rektangel, ca. 2 cm tykk.
Tips
Du kan erstatte gulrot med revet squash, søtpotet eller hakket spinat.
- 3
Smør romtemperert kremost utover og dryss over sesamfrø, valmuefrø, solsikkefrø og gresskarkjerner. Brett den ene langsiden over mot midten og den andre over igjen slik at du får tre lag.
- 4
Skjær i strimler på ca. 3 cm, tvist hver noen ganger før den knytes i en knute. Legg hver på et stekebrett med bakepapir og la etterheve i ca. 30 minutter.
- 5
Forvarm ovnen til 210 °C. Pensle rundstykkene med lettpisket egg og strø over ekstra valmuefrø. Stek i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Om du ønsker en enklere variant av halvgrove rundstykker, kan du droppe fyllet og rulle vanlige rundstykker av deigen.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



