Sjokoladekake med Kvikk Lunsj
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
250 g
-
4 stkegg
-
5 dlsukker
-
1 dlkakao
-
2 tsvaniljesukker
-
1 tsnatron
-
2 tsbakepulver
-
7 dlhvetemel
-
2 dl
-
4 dl
SJOKOLADEKREM
-
300 glys kokesjokolade
-
1 ½ dl
-
200 g
-
2 tsvaniljesukker
-
500 gmelis
TIL PYNT
-
1 stkferdig marsipanlokk
-
8 stkKvikklunsj
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Smelt smør og sett til side. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis i en kjøkkenmaskin med ballongvisp eller med en elektrisk håndmikser.
-
2
Pisk inn smeltet smør og sikt inn kakao, vaniljesukker, natron, bakepulver og hvetemel. Kjør maskinen på lav hastighet mens du heller Kefir og melk i gradvis. Rør til godt blandet og en klumpfri røre.
-
3
Fordel røren i en rund springform (ca. 22 cm i diameter) og en brødform (ca. 25 x 10 cm) dekket med bakepapir og stek i midten av ovnen, ca. 35 minutter for brødformen og ca. 50 minutter for springformen. Avkjøl i formene og legg som et forstørrelsesglass på et serveringsfat.
-
4
Lag glasuren. Varm melk til rett under kokepunktet. Grovhakk sjokoladen, ha den i en bakebolle og hell den varme melken over. Rør til sjokoladen er smeltet og avkjøl noe.
Tips
Ønsker du en enda mer overdådig kake, kan du doble glasuroppskriften, dele kakene i to på langs og fyll med glasur før du dekker den utvendig.
-
5
Pisk romtemperert smør og melis til en jevn masse. Spe med sjokoladeblandingen til du har en jevn glasur. Sett kaldt om den er for myk.
-
6
Dekk hele kaken med glasur. Rull ut marsipanen. Bruk springformen som mål og skjær marsipanlokket like stort som den runde kaken. Legg marsipanen på toppen av den runde delen. Om du ønsker en morsom effekt, kan du male en glass-refleksjon med blå konditorfarge og en malepensel.
-
7
Del Kvikk Lunsj-sjokolade i staver og tilpass lengden høyden på kaken ved å kutte av en liten bit. Fest Kvikk Lunsj-stavene tett i tett rundt den runde delen ved å presse dem inn i glasuren. Grovhakk sjokolade-avkappet i biter og strø rundt kaken.