Sjokoladekake med Kvikk Lunsj

Sjokoladekake med Kvikk Lunsj

0
13
Enkel120 min
Er du glad i krim eller bare glad i kake? Denne festlige sjokoladekaken, formet som et forstørrelsesglass, setter fart i samtalene rundt bordet, i tillegg til at den stiller søtbehovet. Perfekt til påskekrimmen!

Ingredienser

Antall stykker

SJOKOLADEKREM

TIL PYNT

 • 1 stk
  ferdig marsipanlokk
 • 8 stk
  Kvikklunsj

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 200 °C. Smelt smør og sett til side. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis i en kjøkkenmaskin med ballongvisp eller med en elektrisk håndmikser.

 2. 2

  Pisk inn smeltet smør og sikt inn kakao, vaniljesukker, natron, bakepulver og hvetemel. Kjør maskinen på lav hastighet mens du heller Kefir og melk i gradvis. Rør til godt blandet og en klumpfri røre.

 3. 3

  Fordel røren i en rund springform (ca. 22 cm i diameter) og en brødform (ca. 25 x 10 cm) dekket med bakepapir og stek i midten av ovnen, ca. 35 minutter for brødformen og ca. 50 minutter for springformen. Avkjøl i formene og legg som et forstørrelsesglass på et serveringsfat.

 4. 4

  Lag glasuren. Varm melk til rett under kokepunktet. Grovhakk sjokoladen, ha den i en bakebolle og hell den varme melken over. Rør til sjokoladen er smeltet og avkjøl noe.

  Tips

  Ønsker du en enda mer overdådig kake, kan du doble glasuroppskriften, dele kakene i to på langs og fyll med glasur før du dekker den utvendig.

 5. 5

  Pisk romtemperert smør og melis til en jevn masse. Spe med sjokoladeblandingen til du har en jevn glasur. Sett kaldt om den er for myk.

 6. 6

  Dekk hele kaken med glasur. Rull ut marsipanen. Bruk springformen som mål og skjær marsipanlokket like stort som den runde kaken. Legg marsipanen på toppen av den runde delen. Om du ønsker en morsom effekt, kan du male en glass-refleksjon med blå konditorfarge og en malepensel.

 7. 7

  Del Kvikk Lunsj-sjokolade i staver og tilpass lengden høyden på kaken ved å kutte av en liten bit. Fest Kvikk Lunsj-stavene tett i tett rundt den runde delen ved å presse dem inn i glasuren. Grovhakk sjokolade-avkappet i biter og strø rundt kaken.

Tips

Om du bare ønsker å servere denne kaken på enklest mulige vis, er det bare å helle røren i en smurt langpanne. Stek kaken i 20 minutter, avkjøl og topp med glasur. Om du vil kan du grovhakke en Kvikk Lunsj og drysse over.

Del denne oppskriften: