Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Julekake – julebrød

Middels
2t

Julebrød, eller julekake er blitt bakt helt siden bronsealderen. Jo mer godsaker man hadde i julekaken i form av rosiner, sukat og sukker, desto mer fruktbart og gavmildt trodde man at det kommende året ville bli. Julekake er en populær spiselig gave å gi bort.

3.9
(1299)
Lagre
Skriv ut
Julekake – julebrød

stykker

2

5 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett eller TINE® Helmelk 3,5 % fett
1 pakke
gjær
125 g
sukker
1 ts
malt kardemomme
1000 g
hvetemel (ca.)
150 g
rosiner

Pensling:

1 stk
sammenvispet egg

Slik gjør du

Tips

Når det gjelder gjærbakst så er alltid melmengden litt omtrentelig. Det er best å begynne med for lite mel og så ha i mer til deigen ikke er klisset, men "slipper bollen" uten å være for hard. Det er lettere å justere en løs gjærdeig med mer mel enn omvendt!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter