Jordbærsnitter
Denne langpannekaken er perfekt kaffemat om sommeren, fylt med jordbærsyltetøy og kransekakemasse. Den kan gjerne fryses.
Enkel•2 t 15 min•15 personer
Ingredienser
- 25 g gjær
- 2.5 dl lunken TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kardemomme
- 2.5 ss sukker
- 6.5 dl hvetemel, (ca.)
- 75 g mykt TINE® Meierismør
Fyll:
- 50 g kransekakemasse, (ca.)
- 1 dl jordbærsyltetøy, (ca.)
Slik gjør du
1
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Du trenger en liten langpanne, 25 x 35 cm.
2
Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett melk og rør til gjæren er oppløst. Bland i salt, kardemomme og sukker. Ha i halvparten av melet. Tilsett smør under omrøring. Hell i resten av melet, men gjem litt til utbaking.
3
Arbeid til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. La deigen heve under plast til dobbel størrelse i ca. 1 time.
4
Ta deigen på melet bakebord og kjevle den ut til et rektangel. Legg den i den lille langpannen, som er kledd med bakepapir.
5
Lag små groper i deigen og legg i kransekakemasse og syltetøy. La kaken etterheve i ca. 40 minutter.
6
Pensle med sammenpisket egg. Stek formen på nederste rille i ovnen i 15 - 20 minutter. Avkjøl på rist.
7
Pynt kaken med litt melisglasur og friske jordbær. Skjær kaken i snitter eller ruter ved servering.
TipsBruk gjerne hjemmelaget jordbærsyltetøy: Rens og skyll 1 kg jordbær. Skjær i biter og legg dem i en kjele. Tilsett 300 g syltesukker og varm under omrøring. La det koke i ca. 5 minutter. Skum syltetøyet og hell det på varme og rene glass. Sett på tett lokk. Oppbevar syltetøyet mørkt og kjølig.