Oppskrift på Glutenfrie lussekatter
7

Glutenfrie lussekatter

(74)
 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Lussekatter hører med til Luciadagen 13. desember. Denne oppskriften er et godt alternativ for de som må spise glutenfritt, men alle vil like disse lussekattene. Bak sammen med barna, og ta med i barnehagen eller på skolen. Server gjerne lussekattene med varm kakao og krem, og nyt!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

1

Ingredienser

3 dlKesam® Original
3 dlvann
2 ssfiberhusk
70 gjyttemel
6 ssTINE Meierismør
50 ggjær
½ tssalt
500 glyst glutenfritt mel
1 ½ dlsukker
1 gsafran eller eventuelt 0,5 teskje gurkemeie
2 tskardemomme

Pensling og pynt

1 stkegg
1 dlrosiner

Slik gjør du det

  1. Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett fiberhusk og jyttemel. La kjøkkenmaskinen gå i 5-8 minutter.
  2. Smelt smøret. Tilsett gjær, smør, salt, mel, sukker, safran (eller eventuelt gurkemeie) og kardemomme. Elt godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
  3. Sett ovnen på 225 °C. Trill ut deigen med olje på hendene. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Form til ulike lussekatter. Legg lussekattene på bakepapir eller smurt stekeplate, og la dem heve under plast et lunt sted ca 15 minutter.
  4. Visp sammen egget med en gaffel. Pensle lussekattene med egg og pynt med rosiner. Stek lussekattene midt i ovnen 12-15 minutter. La dem avkjøle litt på rist. De smaker aller best lunkne.

Tips:

Lussekattene kan fryses. 

Kommentarer