Skip to main content

Glutenfrie lussekatter

Enkel
1t 30min

Dette er en glutenfri oppskrift på lussekatter som alle vil like. Ta med baksten i barnehagen eller på skolen. Lussekatter hører med til Luciadagen 13. desember.

4.0
(238)
Next ImageGlutenfrie lussekatter

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

3 dl
vann
2 ss
fiberhusk
70 g
jyttemel
50 g
gjær
0.5 ts
salt
500 g
lyst glutenfritt mel
1.5 dl
sukker
1 g
safran eller eventuelt 0,5 teskje gurkemeie
2 ts
kardemomme

Pensling og pynt

1 stk
egg
1 dl
rosiner

Fremgangsmåte

  1. Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett fiberhusk og jyttemel. La kjøkkenmaskinen gå i 5-8 minutter.

  2. Smelt smøret. Tilsett gjær, smør, salt, mel, sukker, safran (eller eventuelt gurkemeie) og kardemomme. Elt godt og sett deigen til heving i 30 minutter.

  3. Sett ovnen på 225 °C. Trill ut deigen med olje på hendene. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Form til ulike lussekatter. Legg lussekattene på bakepapir eller smurt stekeplate, og la dem heve under plast et lunt sted ca 15 minutter.

  4. Visp sammen egget med en gaffel. Pensle lussekattene med egg og pynt med rosiner. Stek lussekattene midt i ovnen 12-15 minutter. La dem avkjøle litt på rist. De smaker aller best lunkne.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Lussekattene kan fryses. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter