Glutenfrie lussekatter

Glutenfrie lussekatter

13
129
Enkel90 min
Dette er en glutenfri oppskrift på lussekatter som alle vil like. Ta med baksten i barnehagen eller på skolen. Lussekatter hører med til Luciadagen 13. desember.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 dl
  • 3 dl
    vann
  • 2 ss
    fiberhusk
  • 70 g
    jyttemel
  • 6 ss
  • 50 g
    gjær
  • ½ ts
    salt
  • 500 g
    lyst glutenfritt mel
  • 1 ½ dl
    sukker
  • 1 g
    safran eller eventuelt 0,5 teskje gurkemeie
  • 2 ts
    kardemomme

Pensling og pynt

  • 1 stk
    egg
  • 1 dl
    rosiner

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett fiberhusk og jyttemel. La kjøkkenmaskinen gå i 5-8 minutter.

  2. 2

    Smelt smøret. Tilsett gjær, smør, salt, mel, sukker, safran (eller eventuelt gurkemeie) og kardemomme. Elt godt og sett deigen til heving i 30 minutter.

  3. 3

    Sett ovnen på 225 °C. Trill ut deigen med olje på hendene. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Form til ulike lussekatter. Legg lussekattene på bakepapir eller smurt stekeplate, og la dem heve under plast et lunt sted ca 15 minutter.

  4. 4

    Visp sammen egget med en gaffel. Pensle lussekattene med egg og pynt med rosiner. Stek lussekattene midt i ovnen 12-15 minutter. La dem avkjøle litt på rist. De smaker aller best lunkne.

Tips

Lussekattene kan fryses. 

Del denne oppskriften: