Fastelavnsboller med bringebærkrem
Fyll årets fastelavnsboller med en frisk bringebærkrem og pynt dem med deilig sjokoladetrekk.
Enkel•2 t 30 min•20 personer
Ingredienser
- 17 dl hvetemel, (ca.)
- 2 dl sukker
- 50 g fersk gjær, (ev. 1 pk tørrgjær)
- 1 ts salt
- 3 ts malt kardemomme
- 1 stykk egg
- 6 dl temperert TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 150 g romtemperert TINE® Meierismør, i terninger
- 1 stykk egg, til pensling
Bringebærkrem
- 6 dl TINE® Kremfløte
- 4 ss melis
- 300 g frosne bringebær
- 4 stykk gelatinplate
Topping
- 400 g mørk sjokolade
- 20 stykk friske bringebær
Slik gjør du
1
Ha mel, sukker, gjær, salt, kardemomme og egg i en bolle. Legg salt og gjær på hver sin side i bollen. Tilsett temperert melk og elt deigen godt sammen.
TipsTørrgjær tåler temperatur opp til 40 °C, og fersk gjær tåler opp til 30 °C. Blir deigen for varm drepes gjæren og bakverket hever seg ikke.
2
Tilsett romptemerert smør i biter og elt videre i 2-3 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten og elt i ca. 5-10 minutter til.
TipsHa i litt ekstra mel om deigen blir klissete. Deigen er passe når den akkurat slipper bollen og du kan ta på den uten at deigen setter seg fast på fingrene.
3
Dekk bollen med håndkle eller plast, og la deigen heve til dobbel størrelse. 40-60 minutter avhengig av temperatur.
TipsStår deigen kaldt bruker den lengre tid på å heve enn om den står varmt.
4
Hell deigen ut på et melet bord. Del i emner og rull til boller.
5
Legg bollene med god avtand på et stekebrett dekket med bakepapir og la etterheve til dobbel størrelse, 30-45 minutter. Sett ovnen på 210 °C. Pensle med lettpisket egg og stek gylne i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
6
Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Varm opp halvparten av fløten til rett under kokepunktet. Klem vannet ut av gelatinen og rør ut i den varme fløten.
7
Ha frosne bringebær i en bolle, hell over resten av fløten og ha i melis. Start vispen og spe med den varme gelatinblandingen mens pisken går. Pisk til stiv krem. Sett kremen kaldt i minst 30 minutter til moussen har satt seg.
8
Hakk sjokolade og smelt på lav varme, helst i vannbad. Del boller i to. Dypp toppen av bollene i sjokolade og legg over på rist. Du kan også bruke en skje og øse smeltet sjokolade over bollene etter montering.
9
Fordel bringebærmousse på nederste delen av bollene og sett på toppen. Topp med smeltet sjokolade, sjokoladebiter og bringebær. Server med en gang.