
Fastelavnsboller med bringebærkrem
Fyll årets fastelavnsboller med en frisk bringebærkrem og pynt dem med deilig sjokoladetrekk.

Ingredienser
Antall porsjoner
20
Ingredienser
Topping
Fremgangsmåte
- 1
Ha mel, sukker, gjær, salt, kardemomme og egg i en bolle. Legg salt og gjær på hver sin side i bollen. Tilsett temperert melk og elt deigen godt sammen.
Tips
Tørrgjær tåler temperatur opp til 40 °C, og fersk gjær tåler opp til 30 °C. Blir deigen for varm drepes gjæren og bakverket hever seg ikke. - 2
Tilsett romptemerert smør i biter og elt videre i 2-3 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten og elt i ca. 5-10 minutter til.
Tips
Ha i litt ekstra mel om deigen blir klissete. Deigen er passe når den akkurat slipper bollen og du kan ta på den uten at deigen setter seg fast på fingrene. - 3
Dekk bollen med håndkle eller plast, og la deigen heve til dobbel størrelse. 40-60 minutter avhengig av temperatur.
Tips
Står deigen kaldt bruker den lengre tid på å heve enn om den står varmt. - 4
Hell deigen ut på et melet bord. Del i emner og rull til boller.
- 5
Legg bollene med god avtand på et stekebrett dekket med bakepapir og la etterheve til dobbel størrelse, 30-45 minutter. Sett ovnen på 210 °C. Pensle med lettpisket egg og stek gylne i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
- 6
Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Varm opp halvparten av fløten til rett under kokepunktet. Klem vannet ut av gelatinen og rør ut i den varme fløten.
- 7
Ha frosne bringebær i en bolle, hell over resten av fløten og ha i melis. Start vispen og spe med den varme gelatinblandingen mens pisken går. Pisk til stiv krem. Sett kremen kaldt i minst 30 minutter til moussen har satt seg.
- 8
Hakk sjokolade og smelt på lav varme, helst i vannbad. Del boller i to. Dypp toppen av bollene i sjokolade og legg over på rist. Du kan også bruke en skje og øse smeltet sjokolade over bollene etter montering.
- 9
Fordel bringebærmousse på nederste delen av bollene og sett på toppen. Topp med smeltet sjokolade, sjokoladebiter og bringebær. Server med en gang.