
Sjokoladebrød tangzhong style
Her har vi fylt bollene med sjokolade og kan love at dette er brytebrød som forsvinner i en fei! Tangzhong er en japansk bakemetode som gir veldig luftig og saftig bakst.

Ingredienser
Antall porsjoner
Deig
Fyll
Pensling
Fremgangsmåte
- 1
Lag en jevning ved å røre mel og melk til en klumpfri røre. Varm opp under omrøring til en tykk masse. Avkjøl noe.
- 2
Bland melk, egg og sukker sammen og hell jevningen over. Bland noe ut, den vil være klumpete.
- 3
Ha mel og gjær i en kjøkkenmaskin og hell væsken over. Kjør på lav hastighet i 15 minutter før mykt smør tilsettes. Kjør maskinen i 10-15 minutter til så deigen eltes til en smidig og elastisk deig.
- 4
Dekk bollen med plast og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse. Smør en springform på ca. 20 cm i diameter med smør.
- 5
Ha deigen ut på et melet bord og press flat for å klemme ut store luftbobler. Del i 6 emner, form til boller og kjevle ut hver bolle til et rektangel på ca. 20 x 5 cm.
- 6
Finhakk sjokolade, dryss over og brett hver bolle sammen slik: Brett den ene kortsiden til midten og den andre kortsiden over den igjen. Klem sidene sammen og press ut til et nytt rektangel på ca. 10 x 5 cm. Rull sammen fra den ene kortsiden som en rullekake og legg over i springformen. La bollene ligge tett i et lag. Dekk til og etterhev i 1 time.
Tips
Du kan også velge og kna inn sjokoladebiter i deigen, men deigen kan være litt klissete å jobbe med. - 7
Forvarm ovnen til 190 °C. Pisk sammen egg og vann, og pensle brødet før det settes inn i ovnen. Reduser varmen til 175 °C og stek i 20 minutter. Avkjøl på rist.
Tips