Brytebrød med sjokolade – tangzhong style

Sjokoladebrød tangzhong style

1
25
Enkel180 min
Her har vi fylt bollene med sjokolade og kan love at dette er brytebrød som forsvinner i en fei! Tangzhong er en japansk bakemetode som gir veldig luftig og saftig bakst. 

Ingredienser

Antall stykker

Jevning

Deig

Fyll

 • 100 g
  mørk sjokolade

Pensling

 • 1 stk
  egg
 • 1 dl
  vann

Slik gjør du det

 1. 1

  Lag en jevning ved å røre mel og melk til en klumpfri røre. Varm opp under omrøring til en tykk masse. Avkjøl noe.

 2. 2

  Bland melk, egg og sukker sammen og hell jevningen over. Bland noe ut, den vil være klumpete.

 3. 3

  Ha mel og gjær i en kjøkkenmaskin og hell væsken over. Kjør på lav hastighet i 15 minutter før mykt smør tilsettes. Kjør maskinen i 10-15 minutter til så deigen eltes til en smidig og elastisk deig.

 4. 4

  Dekk bollen med plast og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse. Smør en springform på ca. 20 cm i diameter med smør.

 5. 5

  Ha deigen ut på et melet bord og press flat for å klemme ut store luftbobler. Del i 6 emner, form til boller og kjevle ut hver bolle til et rektangel på ca. 20 x 5 cm.

 6. 6

  Finhakk sjokolade, dryss over og brett hver bolle sammen slik: Brett den ene kortsiden til midten og den andre kortsiden over den igjen. Klem sidene sammen og press ut til et nytt rektangel på ca. 10 x 5 cm. Rull sammen fra den ene kortsiden som en rullekake og legg over i springformen. La bollene ligge tett i et lag. Dekk til og etterhev i 1 time.

  Tips

  Du kan også velge og kna inn sjokoladebiter i deigen, men deigen kan være litt klissete å jobbe med. 

 7. 7

  Forvarm ovnen til 190 °C. Pisk sammen egg og vann, og pensle brødet før det settes inn i ovnen. Reduser varmen til 175 °C og stek i 20 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

Denne metoden kan brukes til alle typer gjærbakst, f.eks. loff, kanelsnurrer, boller og skolebrød. Ønsker du en søtere deig kan du tilsette litt mer sukker. 

Del denne oppskriften: