Bollewrap

Bollewrap

0
179
Enkel120 min
Lag en ny vri på fastelavnsbollene! Her er en variant der hvetedeig kjevles til tynne lekre lefser, stekes i ovn og fylles med krem, bær og nøtter.

Ingredienser

Antall stykker

Gjærdeig del 1

Gjærdeig del 2

 • 125 g
 • 275 g
  hvetemel
 • 100 g
  sukker
 • 1 stk
  egg
 • ½ ts
  kardemomme
 • ¼ ts
  salt

Fyll og topping

Slik gjør du det

 1. 1

  Varm opp melk og vann til fingervarmt (ikke varmere enn 37 °C). Rør ut gjæren i den lunkne væska. Ha det over i en bakebolle og bland inn 250 gram hvetemel. Rør godt sammen, dekk til med et klede og la heve i romtemperatur i ca. 30 minutter.

 2. 2

  Bland inn smeltet smør, 275 g hvetemel, sukker, egg og kardemomme. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok og elt ca. 7 minutter på middels hastighet. La saltet elte med det siste minuttet. Deigen skal være litt løs og så vidt slippe bollen. Tilsett eventuelt litt ekstra mel dersom den er klissete.

 3. 3

  La deigen hvile i 10 minutter, del i 14 like store emner og trill ut til boller på et lett melet bakebord. Dekk til med kjøkkenhåndkle og etterhev ca. 30 minutter.

 4. 4

  Sett stekeovnen på 240 ˚C, over og undervarme. Legg bakepapir på stekebrett.

 5. 5

  Kjevle bollene til tynne runde lefser (ca. 20 cm i diameter). Bruk så lite mel som mulig slik at lefsene ikke blir tørre. Legg på stekebrett og stek på midterste rille ca. 3 minutter til lefsene såvidt er gjennomstekt. Legg de stekte lefsene i stabel under et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke. Avkjøl.

  Bollewrap bretteteknikk

  Tips

  Skjær et lite snitt (ca. 4 cm inn) i hver ende på lefsa, rull sammen og brett lappene inn i hverandre så holder den seg sammen som en rull (se tegning).

 6. 6

  Åpne pakken med Piano® Original Vaniljekrem og ha den over i en sprøytepose. Pisk kremfløte og sukker til en litt stiv krem, ha den også over i en sprøytepose.

 7. 7

  Sprøyt Piano® Original Vaniljekrem og pisket kremfløte ved siden av hverandre på lefsene og topp med friske bær og mandler. Sikt over melis.

  Tips

  Har du ikke sprøytepose bruk en spiseskje og fordel krem og vaniljekrem jevnt utover lefsen. Hvis du vil ha syltetøy i fastelavenswrapen kan du smøre på dette før du har på krem og vaniljekrem. Mandler kan fint erstattes med hakkede hasselnøtter eller pistasjnøtter.

Del denne oppskriften: