Boller med rosiner fra Bakeriet i Lom
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Boller fra Bakeriet i Lom
-
125 g
-
5 dl
-
1 stkegg , romtemperert
-
50 gfersk gjær (1 pk)
-
150 gsukker
-
1 kghvetemel (ca)
-
1 tskardemomme
-
1 tssalt
-
200 grosiner
Til pensling
-
1 stkegg
Slik gjør du det
-
1
Ha alle ingrediensene unntatt smør i en eltebolle, og elt i 15 minutter. Tilsett deretter smør i terninger, og elt i nye 15 minutter.
Tips
Fremgangsmåte uten kjøkkenmaskin: Smelt smør i en kjele og tilsett melk, la blandingen bli fingervarm, ca. 37°C. Smuldre gjær i en bakebolle, hell over litt av væsken og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn de øvrige ingrediensene, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.
Forheving
-
2
La bolledeigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
Utbaking
-
3
Strø litt mel på bakebordet. Elt deigen lett når den er ferdig hevet. Trill deigen til en pølse. Del den i jevnt store biter, trill dem til glatte og fine boller. Legg bollene på et stekebrett tildekket med bakepapir.
Etterheving
-
4
Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle. La dem heve til dobbel størrelse.
-
5
Sett på stekeovnen på 225°C. Pensle med sammenvispet egg. Stek bollene midt i stekeovnen i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.