Boller med rosiner fra Bakeriet i Lom

Boller med rosiner fra Bakeriet i Lom

24
 • Enkel
 • 120 min
Hvert år selges tusenvis av boller over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 20 boller. God fornøyelse!

Ingredienser

Boller fra Bakeriet i Lom

125 g TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 stk egg , romtemperert
50 g fersk gjær (1 pk)
150 g sukker
1 kg hvetemel (ca)
1 ts kardemomme
1 ts salt
200 g rosiner

Til pensling

1 stk egg

Slik gjør du det

  1. Ha alle ingrediensene unntatt smør i en eltebolle, og elt i 15 minutter. Tilsett deretter smør i terninger, og elt i nye 15 minutter.
   Tips

   Fremgangsmåte uten kjøkkenmaskin: Smelt smør i en kjele og tilsett melk, la blandingen bli fingervarm, ca. 37°C. Smuldre gjær i en bakebolle, hell over litt av væsken og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn de øvrige ingrediensene, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.

 1. Forheving

  1. La bolledeigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
 2. Utbaking

  1. Strø litt mel på bakebordet. Elt deigen lett når den er ferdig hevet. Trill deigen til en pølse. Del den i jevnt store biter, trill dem til glatte og fine boller. Legg bollene på et stekebrett tildekket med bakepapir.
 3. Etterheving

  1. Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle. La dem heve til dobbel størrelse.
  2. Sett på stekeovnen på 225°C. Pensle med sammenvispet egg. Stek bollene midt i stekeovnen i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Tips

1. For å få det beste resultatet på baksten, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor å ta ut egget en liten stund før slik at det rekker å romtemperere seg!

2. Den aller luftigste gjærbaksten får du ved å la deigen eltes lenge (gjerne minst 15 minutter) i en elte- eller kjøkkenmaskin!

Kommentarer

 • John

  10 måneder siden
  John I Singapore
  Hej! Jeg prøvede din opskrift idag. Det gik helt fint og resultatet er velsmagende. Rosinerne her er nok lidt "mykere" end i Norge, saa neste gang vil jeg folde rosinerne i degen, istedet for at tippe dem ind sammen med resten af ingredienserne. Tak for din opskrift!

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   10 måneder siden
   Hei John,

   Så hyggelig at du bruker våre oppskrifter i Singapore :)

   Ønsker deg riktig god matglede og håper du fortsetter å prøve ut flere av våre oppskrifter.

    (1)


Det er mye kjærlighet i god mat