Boller med rosiner fra Bakeriet i Lom

Boller med rosiner fra Bakeriet i Lom

35
297
Enkel120 min
Hvert år selges tusenvis av boller over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 20 boller. God fornøyelse!

Ingredienser

Antall porsjoner

Boller fra Bakeriet i Lom

Til pensling

 • 1 stk
  egg

Slik gjør du det

 1. 1

  Ha alle ingrediensene unntatt smør i en eltebolle, og elt i 15 minutter. Tilsett deretter smør i terninger, og elt i nye 15 minutter.

  Tips

  Fremgangsmåte uten kjøkkenmaskin: Smelt smør i en kjele og tilsett melk, la blandingen bli fingervarm, ca. 37°C. Smuldre gjær i en bakebolle, hell over litt av væsken og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn de øvrige ingrediensene, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.

Forheving

 1. 2

  La bolledeigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.

Utbaking

 1. 3

  Strø litt mel på bakebordet. Elt deigen lett når den er ferdig hevet. Trill deigen til en pølse. Del den i jevnt store biter, trill dem til glatte og fine boller. Legg bollene på et stekebrett tildekket med bakepapir.

Etterheving

 1. 4

  Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle. La dem heve til dobbel størrelse.

 2. 5

  Sett på stekeovnen på 225°C. Pensle med sammenvispet egg. Stek bollene midt i stekeovnen i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

1. For å få det beste resultatet på baksten, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor å ta ut egget en liten stund før slik at det rekker å romtemperere seg!2. Den aller luftigste gjærbaksten får du ved å la deigen eltes lenge (gjerne minst 15 minutter) i en elte- eller kjøkkenmaskin!

Del denne oppskriften: