Skip to main content

Boller med rosiner fra Bakeriet i Lom

Enkel
2t

Hvert år selges tusenvis av boller over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 20 boller. God fornøyelse!

3.9
(333)
Next ImageBoller med rosiner fra Bakeriet i Lom

Ingredienser

Antall porsjoner

20

Boller fra Bakeriet i Lom

1 stk
egg, romtemperert
50 g
fersk gjær (1 pk)
150 g
sukker
1 kg
hvetemel (ca)
1 ts
kardemomme
1 ts
salt
200 g
rosiner

Til pensling

1 stk
egg

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene unntatt smør i en eltebolle, og elt i 15 minutter. Tilsett deretter smør i terninger, og elt i nye 15 minutter.

    Tips

    Fremgangsmåte uten kjøkkenmaskin: Smelt smør i en kjele og tilsett melk, la blandingen bli fingervarm, ca. 37°C. Smuldre gjær i en bakebolle, hell over litt av væsken og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn de øvrige ingrediensene, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.

Forheving

  1. La bolledeigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.

Utbaking

  1. Strø litt mel på bakebordet. Elt deigen lett når den er ferdig hevet. Trill deigen til en pølse. Del den i jevnt store biter, trill dem til glatte og fine boller. Legg bollene på et stekebrett tildekket med bakepapir.

Etterheving

  1. Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle. La dem heve til dobbel størrelse.

  2. Sett på stekeovnen på 225°C. Pensle med sammenvispet egg. Stek bollene midt i stekeovnen i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

1. For å få det beste resultatet på baksten, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor å ta ut egget en liten stund før slik at det rekker å romtemperere seg!

2. Den aller luftigste gjærbaksten får du ved å la deigen eltes lenge (gjerne minst 15 minutter) i en elte- eller kjøkkenmaskin!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter