Bollekake

Bollekake

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 90 min
Gode og luftige hveteboller bakt sammen til to kaker er populær kaffemat. På toppen drysser du mandler og perlesukker. Smaker veldig godt sammen med vispet krem og rørte bær.

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g TINE Meierismør
3 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
50 g gjær
100 g sukker
1 ts malt kardemomme
600 g hvetemel (ca.)

Pensling:

1 stk sammenvispet egg

Dryss:

2 ss perlesukker
2 ss hakkede mandler

Slik gjør du det

    1. Til denne porsjonen trenger du 2 runde kakeformer ca. 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Smelt smøret og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm før du rører gjæren ut i den. Tilsett sukker, kardemomme og så mye mel at deigen er passe fast, smidig og glatt.
    3. Elt deigen godt og sett den til heving på et lunt sted under plast ca. 30 minutter.
    4. Ha deigen på bakebordet og elt den lett. Trill deigen til en pølse.Del i 16 like store emner og trill til boller.
    5. Sett bollene tett sammen i smurt form - fordelt på to former. Etterhev under plast på et lunt sted ca. 20 minutter.
    6. Pensle og dryss over hakkede mandler og perlesukker. Stek bollekakene gylne i ca. 30 minutter. Ved servering setter du hele bollekaken frem på bordet og bryt av bollene.
Tips!

Når du skal lage en gjærdeig, er det lurt å bruke så lite mel som mulig. Det er lettere å justere en løs deig til passe fast konsistens enn det motsatte.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat