
Bollekake
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
100 g
-
3 ½ dl
-
50 ggjær
-
100 gsukker
-
1 tsmalt kardemomme
-
600 ghvetemel (ca.)
Pensling:
-
1 stksammenvispet egg
Dryss:
-
2 ssperlesukker
-
2 sshakkede mandler
Slik gjør du det
-
1
Til denne porsjonen trenger du 2 runde kakeformer ca. 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Smelt smøret og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm før du rører gjæren ut i den. Tilsett sukker, kardemomme og så mye mel at deigen er passe fast, smidig og glatt.
-
3
Elt deigen godt og sett den til heving på et lunt sted under plast ca. 30 minutter.
-
4
Ha deigen på bakebordet og elt den lett. Trill deigen til en pølse.Del i 16 like store emner og trill til boller.
-
5
Sett bollene tett sammen i smurt form - fordelt på to former. Etterhev under plast på et lunt sted ca. 20 minutter.
-
6
Pensle og dryss over hakkede mandler og perlesukker. Stek bollekakene gylne i ca. 30 minutter. Ved servering setter du hele bollekaken frem på bordet og bryt av bollene.