Søte scones med cottage cheese
Enkel•30 min min
Nybakte scones med krem og syltetøy er alltid godt. Denne varianten er bakt med cottage cheese og masse deilig tørket frukt som gir god sødme.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 sssukker
-
1 ½ dlhavregryn
-
1 ½ dlspeltmel
-
2 tsbakepulver
-
50 g
-
1 stkegg
-
250 g
-
2 dltørket frukt
Til servering
-
2 dl
-
2 dlbringebærsyltetøy
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 190°C.
-
2
Smuldre sammen sukker, havregryn, speltmelk, bakepulver og smør. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med knivblad. Rør inn egg og cottage cheese.
-
3
Bland inn grovhakket frukt som aprikos, tranebær og rosiner.
Tips
Du kan også blande inn hakkede nøtter.
-
4
Bruk en skje og legg små hauger med deig på stekebrettet, dekket med bakepapir. Stek i ovnen i 15-20 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.
-
5
Del i to på langs, og server med syltetøy og pisket krem.