Søte scones med cottage cheese

Søte scones med cottage cheese

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Nybakte scones med krem og syltetøy er alltid godt. Denne varianten er bakt med cottage cheese og masse deilig tørket frukt som gir god sødme.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Bakepapir
1 ss sukker
1 ½ dl havregryn
1 ½ dl speltmel
2 ts bakepulver
50 g TINE Usaltet Smør
1 stk egg
250 g TINE Cottage Cheese Original
2 dl tørket frukt

Til servering

2 dl TINE Kremfløte
2 dl bringebærsyltetøy

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 190°C.
    2. Smuldre sammen sukker, havregryn, speltmelk, bakepulver og smør. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med knivblad. Rør inn egg og cottage cheese.
    3. Bland inn grovhakket frukt som aprikos, tranebær og rosiner.
      Tips!

      Du kan også blande inn hakkede nøtter.

    4. Bruk en skje og legg små hauger med deig på stekebrettet, dekket med bakepapir. Stek i ovnen i 15-20 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.
    5. Del i to på langs, og server med syltetøy og pisket krem.
Tips!

Scones er best rett ut av ovnen, så ha gjerne røren klar i kjøleskapet og stek dem rett før servering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat