Appelsin- og sjokoladescones med pisket krem
Utførelse
EnkelTid
Saftige scones med sjokolade og appelsin er enkelt og raskt å lage. Server med litt pisket krem, kjempegodt!
Ingredienskalkulator
Antall porsjoner
4Ingredienser
240 g | hvetemel |
1 ts | salt |
2 ts | bakepulver |
50 g | sukker |
1 ½ dl | TINE Skumma Kulturmjølk |
½ stk | appelsin |
50 g | kaldt TINE Meierismør i 1x1 cm terninger |
100 g | sjokolade |
2 dl | TINE Kremfløte |
Slik gjør du det
- Ha mel, salt, bakepulver, sukker og kulturmelk i en bolle og bland godt.
- Vask appelsin og riv skallet fint (kun det gule). Press saften av appelsinen. Tilsett smør, appelsinskall, appelsinsaft og sjokolade og bland med deigen, som lett skal samles, ikke eltes.
- Ha deigen ut på et melet bord og trykk forsiktig ut til omtrent 2 cm høy.
- Bruk et vannglass og stikk deigen ut i sirkler (ca. 5 cm i diameter). Samle deigen forsiktig igjen og gjenta til all deigen er brukt. Stek scones på 225 °C i 16-17 minutter, til de er gylne. Avkjøl på en rist.
- Pisk fløte til krem. Del sconesene i to, og legg på en god klikk krem.
Tips:
Bruk den sjokoladen du selv liker best. Man kan også bytte ut sjokoladen med rosiner eller tørket frukt.