Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Appelsin- og sjokoladescones med pisket krem

Enkel
35min

Saftige scones med sjokolade og appelsin er enkelt og raskt å lage. Server med litt pisket krem, kjempegodt!

4.1
(56)
Next ImageAppelsin- og sjokoladescones med pisket krem

Ingredienser

Porsjoner

4

240 g
hvetemel
1 ts
salt
2 ts
bakepulver
50 g
sukker
0.5 stk
appelsin
50 g
kaldt TINE® Meierismør i 1x1 cm terninger
100 g
sjokolade

Slik gjør du

  1. Ha mel, salt, bakepulver, sukker og Kefir i en bolle og bland godt.

  2. Vask appelsin og riv skallet fint (kun det gule). Press saften av appelsinen. Tilsett smør, appelsinskall, appelsinsaft og sjokolade og bland med deigen, som lett skal samles, ikke eltes.

  3. Ha deigen ut på et melet bord og trykk forsiktig ut til omtrent 2 cm høy.

  4. Bruk et vannglass og stikk deigen ut i sirkler (ca. 5 cm i diameter). Samle deigen forsiktig igjen og gjenta til all deigen er brukt. Stek scones på 225 °C i 16-17 minutter, til de er gylne. Avkjøl på en rist.

  5. Pisk fløte til krem. Del sconesene i to, og legg på en god klikk krem.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk den sjokoladen du selv liker best. Man kan også bytte ut sjokoladen med rosiner eller tørket frukt.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter