Appelsin- og sjokoladescones med pisket krem
Saftige scones med sjokolade og appelsin er enkelt og raskt å lage. Server med litt pisket krem, kjempegodt!
Enkel•35 min•4 personer
Ingredienser
- 240 g hvetemel
- 1 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 50 g sukker
- 1.5 dl TINE® Kefir Økologisk
- 0.5 stykk appelsin
- 50 g kaldt TINE® Meierismør, i 1x1 cm terninger
- 100 g sjokolade
- 2 dl TINE® Kremfløte
Slik gjør du
1
Ha mel, salt, bakepulver, sukker og Kefir i en bolle og bland godt.
2
Vask appelsin og riv skallet fint (kun det gule). Press saften av appelsinen. Tilsett smør, appelsinskall, appelsinsaft og sjokolade og bland med deigen, som lett skal samles, ikke eltes.
3
Ha deigen ut på et melet bord og trykk forsiktig ut til omtrent 2 cm høy.
4
Bruk et vannglass og stikk deigen ut i sirkler (ca. 5 cm i diameter). Samle deigen forsiktig igjen og gjenta til all deigen er brukt. Stek scones på 225 °C i 16-17 minutter, til de er gylne. Avkjøl på en rist.
5
Pisk fløte til krem. Del sconesene i to, og legg på en god klikk krem.
TipsBruk den sjokoladen du selv liker best. Man kan også bytte ut sjokoladen med rosiner eller tørket frukt.