Appelsin- og sjokoladescones med pisket krem
Enkel•35 min min
Saftige scones med sjokolade og appelsin er enkelt og raskt å lage. Server med litt pisket krem, kjempegodt!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
240 ghvetemel
-
1 tssalt
-
2 tsbakepulver
-
50 gsukker
-
1 ½ dl
-
½ stkappelsin
-
50 gkaldt TINE® Meierismør i 1x1 cm terninger
-
100 gsjokolade
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Ha mel, salt, bakepulver, sukker og Kefir i en bolle og bland godt.
-
2
Vask appelsin og riv skallet fint (kun det gule). Press saften av appelsinen. Tilsett smør, appelsinskall, appelsinsaft og sjokolade og bland med deigen, som lett skal samles, ikke eltes.
-
3
Ha deigen ut på et melet bord og trykk forsiktig ut til omtrent 2 cm høy.
-
4
Bruk et vannglass og stikk deigen ut i sirkler (ca. 5 cm i diameter). Samle deigen forsiktig igjen og gjenta til all deigen er brukt. Stek scones på 225 °C i 16-17 minutter, til de er gylne. Avkjøl på en rist.
-
5
Pisk fløte til krem. Del sconesene i to, og legg på en god klikk krem.