Appelsin og sjokoladescones- med pisket krem

Appelsin- og sjokoladescones med pisket krem

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 35 min
Saftige scones med sjokolade og appelsin er enkelt og raskt å lage. Server med litt pisket krem, kjempegodt!

Ingredienser

Antall porsjoner

240 g hvetemel
1 ts salt
2 ts bakepulver
50 g sukker
1 ½ dl TINE Skumma Kulturmjølk
½ stk appelsin
50 g kaldt TINE Meierismør i 1x1 cm terninger
100 g sjokolade
2 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Ha mel, salt, bakepulver, sukker og kulturmelk i en bolle og bland godt.
    2. Vask appelsin og riv skallet fint (kun det gule). Press saften av appelsinen. Tilsett smør, appelsinskall, appelsinsaft og sjokolade og bland med deigen, som lett skal samles, ikke eltes.
    3. Ha deigen ut på et melet bord og trykk forsiktig ut til omtrent 2 cm høy.
    4. Bruk et vannglass og stikk deigen ut i sirkler (ca. 5 cm i diameter). Samle deigen forsiktig igjen og gjenta til all deigen er brukt. Stek scones på 225 °C i 16-17 minutter, til de er gylne. Avkjøl på en rist.
    5. Pisk fløte til krem. Del sconesene i to, og legg på en god klikk krem.
Tips!

Bruk den sjokoladen du selv liker best. Man kan også bytte ut sjokoladen med rosiner eller tørket frukt.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Turid busk

    3 år siden
    Kan man bruke skummet melk

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Turid, Dersom du ønsker å bruke skummet melk istedenfor skummet kulturmelk, så kan du gjerne gjøre det :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat